Hurmio (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hurmio
Extase / Ekstase
Ohjaaja Gustav Machatý
Käsikirjoittaja
Tuottaja Moriz Grunhut
Säveltäjä Giuseppe Becce
Kuvaaja
Leikkaaja Antonín Zelenka
Tuotantosuunnittelija Bohumil Heš
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Tšekkoslovakia
Tuotantoyhtiö Elektra Film
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta
Kesto 95 min
Alkuperäiskieli saksa
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Hurmio (Tšekkoslovakiassa Extase, Itävallassa Ekstase ja Symphonie der Liebe) on tšekkoslovakialainen elokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 1933. Elokuvan on ohjannut Gustav Machatý ja pääosia näyttelevät Hedy Lamarr ja Zvonimir Rogoz.

Vanhempi mies Emil ja nuori Eva avioituvat. Hääyöstä tulee Evalle pettymys, sillä tuore aviomies on ahdasmielinen ja kylmä. Elettyään jonkin aikaa onnettomassa avioliitossa Eva palaa isänsä luokse ja avioero laitetaan vireille.

Eräänä päivänä Eva lähtee ratsastusretkelle ja pysähtyy uimaan. Vaatteet hän jättää hevosen selkään. Hevonen kuitenkin lähtee harhailemaan ja Eva yrittää ottaa sitä kiinni. Nuori mies nimeltä Adam saa hevosen lopulta kiinni ja Eva piiloutuu pensaaseen häveten alastomuuttaan. Adam löytää kuitenkin naisen ja antaa vaatteet takaisin. Kun Eva yrittää lähteä, hän satuttaa jalkansa ja lopulta suostuu ottamaan Adamin avun vastaan.

Illalla Eva ei kuitenkaan saa Adamia pois mielestään ja lähtee miehen asumukselle. Empimisten jälkeen he viettävät yön yhdessä. Eva unohtaa helmikaulakorunsa miehen luo seuraavana aamuna.

Evan palatessa kotiin hän löytää sieltä entisen aviomiehensä Emilin, joka on odottanut Evaa koko yön. Emil yrittää taivutella Evaa, mutta nainen sanoo kaiken olevan ohitse. Emil lähtee ja tapaa sattumalta Adamin. Adam pyytää kyytiä kaupunkiin ja matkalla hän näyttää Emilille Evan kaulakorua. Samana iltana Emil istuu yksin hotellihuoneessa ja ampuu itsensä. Adam ja Eva ovat samassa hotellissa tanssimassa, eikä Eva kerro suhteestaan Emiliin Adamille.

Nuoripari suunnittelee junamatkaa Berliiniin. Odotellessa Adam nukahtaa, ja Eva astuu väärään junaan.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Hedy Lamarr  Eva  
 Aribert Mog  Adam  
 Zvonimir Rogoz  Emil  
 Leopold Kramer  Evan isä  

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]