Koordinaatit: 52°20′N, 0°11′W

Huntingdon

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee englantilaista kaupunkia. Muista samannimisistä paikoista katso täsmennyssivu.
Huntingdon

Huntingdon

Koordinaatit: 52°20′N, 0°11′W

Valtio Yhdistynyt kuningaskunta
Osa Englanti
Hallintoalue Itä-Englanti
Kreivikunta Cambridgeshire
Kunta Huntingdonshire
Väkiluku (2011) 23 937


Huntingdon on kunta Cambridgeshiren kreivikunnassa, East Anglian alueella Englannissa. Se sai kunnan arvon vuonna 1205 Juhana Maattoman määräyksestä, ja on nykyisin Huntingdonshiren aluehallinnon keskus. Se tunnetaan parhaiten Oliver Cromwellin synnyinpaikkana. Eräissä versioissa tarua Robin Hood oli Huntingdonin jaarli.

Alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupungin kyltti

Kunta sijaitsee Great Ouse-joen pohjoisrannalla, Godmanchesteria vastapäätä ja lähellä lännessä olevaa St Ivesin kuntaa ja idässä olevaa Bramptonin kylää. Huntingdoniin kuuluu nykyään Hartfordin kylä sen itäpuolella, ja Oxmoorin, Stukeley Meadowsin ja Hinchingbrooken alueet sen pohjois- ja länsipuolella.

Godmanchesterin, Huntingdonin ja Bramptonin välillä sijaitsee Englannin suurin niitty, Portholme Meadow[1]. Se on kooltaan noin neliökilometrin kokoinen ja sen lajistoon kuuluu useita harvinaisia heinä-, kukka- ja sudenkorentolajeja.

Lähistöllä, neljän kilometrin säteellä sijaitsee kolme RAF:n tukikohtaa: RAF Brampton, RAF Wyton ja RAF Alconbury, joista jälkimmäinen on nykyisin Yhdysvaltain ilmavoimien käytössä.

Huntingdon on aiemmin ollut tunnettu useista kirkoistaan. Nykyään siellä sijaitsee vain neljä Englannin kirkon kirkkoa, jotka yhdessä läheisten Great Stukeleyn ja Little Stukeleyn kirkkojen kanssa muodostavat Huntingdonin seurakuntayhtymän, joka kuuluu Elyn hiippakuntaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Huntingdon