Hunter (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Hunter (tietokonepeli))
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hunter
Hunter2.jpg
Kehittäjä Paul Holmes
Julkaisija Activision
Suunnittelija Paul Holmes
Julkaistu 1991
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Amiga, Atari ST
Jakelumuoto Levyke
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hunter on Activisionin julkaisema toimintaseikkailupeli, joka julkaistiin Amigalle ja Atari ST:lle vuonna 1991. Pelin on ohjelmoinut Paul Holmes, joka teki myös pelin grafiikan. Peli käyttää vektorigrafiikkaa. Alkumusiikin on tehnyt Martin Walker.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talon sisällä

Pelissä pelaaja kontrolloi laajassa, kolmiulotteisessa maailmassa taivaltavaa yksinäistä sotilasta. Pelin kenties eniten ihastusta herättänyt piirre oli vapaus kulkea suurella pelialueella ja käyttää erilaisia alueelta löytyviä kulkuneuvoja, joita on valtava määrä. Mukana on tavallisimpien ajoneuvojen lisäksi esimerkiksi soutuvene, polkupyörä, taistelu- ja kuljetushelikopteri, laiva sekä ilmatyynyalus. Pelissä on avoimen pelimaailman tapaan ja käyttää eri ajoneuvoja. Erilaisia aseita on saatavilla tavallisimmista käsiaseista SAM-ohjuksiin. Pelialueella vastaantulevat objektit ovat rakennusten ja vihollisen sotilaiden lisäksi esimerkiksi erilaisia eläimiä. Lokit silpoutuvat helikopterin roottoreihin ja lehmät voi räjäyttää vaikkapa miinoilla. Myös erilaisia rakennuksia on paljon pienistä majoista suuriin voimalaitoksiin. Useimpiin rakennuksiin pääsee sisälle. 2000-luvun peleissä laajat kolmiulotteiset ympäristöt ovat tavanomaisia, mutta vuonna 1991 Hunterin ympäristö oli kolmiulotteisten pelien joukossa erittäin rikas vaihtelevuudessaan.

Kolme pelimaailmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on eri pelimoodeja omine karttoineen, joissa pelin luonne vaihtelee:

  • ”action”-moodi, jossa pelaajan on tuhottava suurelta pelialueelta laaja joukko osoitettuja kohteita
  • ”missions”-moodi, joka koostuu pienistä tehtävistä, joissa pelaaja lähtee aina päämajastaan ja on palattava sinne tehtävän suorittamisen jälkeen.
  • ”adventure”-moodi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.