Hunter (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Hunter (tietokonepeli))
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hunter
Hunter2.jpg
Kehittäjä Paul Holmes
Julkaisija Activision
Suunnittelija Paul Holmes
Julkaistu 1991
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Amiga, Atari ST
Jakelumuoto Levyke
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hunter on Activisionin julkaisema kolmiulotteista grafiikkaa hyödyntävä toimintaseikkailupeli, joka julkaistiin Amigalle ja Atari ST:lle vuonna 1991. Pelin on ohjelmoinut Paul Holmes, joka teki myös pelin grafiikan. Alkumusiikin on tehnyt Martin Walker.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talon sisällä

Pelissä pelaaja kontrolloi laajassa, kolmiulotteisessa maailmassa taivaltavaa yksinäistä sotilasta. Pelin kenties eniten ihastusta herättänyt piirre oli vapaus kulkea suurella pelialueella ja käyttää erilaisia alueelta löytyviä kulkuneuvoja, joita on valtava määrä. Mukana on tavallisimpien ajoneuvojen lisäksi esimerkiksi soutuvene, polkupyörä, taistelu- ja kuljetushelikopteri, laiva sekä ilmatyynyalus. Peliä on jälkikäteen verrattu nykyään suosittuihin kolmiulotteisiin Grand Theft Auto -peleihin, sillä niissä on samantyyppinen vapaus liikkua pelialueella ja käyttää eri ajoneuvoja. Erilaisia aseita on saatavilla tavallisimmista käsiaseista SAM-ohjuksiin. Pelialueella vastaantulevat objektit ovat rakennusten ja vihollisen sotilaiden lisäksi esimerkiksi erilaisia eläimiä. Lokit silpoutuvat helikopterin roottoreihin ja lehmät voi räjäyttää vaikkapa miinoilla. Myös erilaisia rakennuksia on paljon pienistä majoista suuriin voimalaitoksiin. Useimpiin rakennuksiin pääsee sisälle. 2000-luvun peleissä laajat kolmiulotteiset ympäristöt ovat tavanomaisia, mutta vuonna 1991 Hunterin ympäristö oli kolmiulotteisten pelien joukossa erittäin rikas vaihtelevuudessaan.

Kolme pelimaailmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on tavallaan toisistaan pelivaihtoehtoa omine karttoineen, joissa pelin luonne vaihtelee suuresti. Ensinnäkin on ”action”-niminen pelivaihtoehto, jossa pelaajan on yksinkertaisesti tuhottava suurelta pelialueelta laaja joukko osoitettuja kohteita. Tässä pelaajalla on hyvin vapaat kädet käyttää mitä erilaisimpia keinoja kohteiden tuhoamiseksi. Kohteet vaihtelevat mitättömistä tykeistä vihollisen päämajaan. Toinen pelivaihtoehto on ”missions”, joka koostuu pienistä tehtävistä. Tällöin pelaaja lähtee aina päämajastaan ja joutuu palaamaan sinne tehtävän suorittamisen jälkeen. Tehtävät vaihtelevat haista varoittavien kylttien tuhoamisesta vihollisen päämajan tuhoamiseen. Viimeinen pelivaihtoehto on ”adventure”. Siinä pelaaja joutuu eräänlaisen seikkailun vietäväksi, jossa hän kulkee eri paikoista toiseen ja puhuu muiden pelialueelta löytyvien ihmishahmojen kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.