Hotelli Mesikämmen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hotelli Mesikämmen, Ähtäri.

Hotelli Mesikämmen on Ähtärissä toimiva hotelli, joka on valmistunut vuonna 1976. Hotellirakennuksen ovat suunnittelleet arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen. Mesikämmen sijaitsee lähellä vuonna 1973 avattua Ähtärin eläinpuistoa. Hotellirakennus on saanut vuonna 1978 Diploma and Silver Hexagon of Habitation Space -palkinnon yhdessä espoolaisen taloyhtiö Majakummun kanssa.[1] Hotellissa toimii ravintolan lisäksi myös kylpylä.

Hotelli Mesikämmen on säilyttänyt alkuperäisen arkkitehtuurinsa merkittävät piirteet poikkeuksellisen hienosti, ja hotelli kuuluu suomalaisen matkailuarkkitehtuurin erityisiin kohteisiin.[2] Hotelli on sovitettu rinteeseen siten, että hotellin aula on ylimmässä kerroksessa, josta päästään luolamaisen käytävän kautta hotellikäytäville. Kukin hotellihuoneiden siipi asettuu maastoon sovittuen ja kaikista huoneista on näkymät järvelle. Myös hotellihuoneissa on säilynyt 1970-luvun loppupuolen tunnelmaa, vaikka pintamateriaaleja on uusittu vuosikymmenten kuluessa. Hotelliin suunnitellaan peruskorjausta.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arkkitehtuuri Hotelli Mesikämmen. Viitattu 14.11.2015.
  2. Lassila, Anssi: Timo Suomalainen, Tuomo Suomalainen. Hotelli Mesikämmen Ähtäri 1976. Arkkitehti, 2011, nro 1. Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.
  3. Harju, Jukka: Korpihotellin retrohuone on kuin aikakone – Ähtärin ainoa hotelli aiotaan remontoida entiseen loistoonsa Helsingin Sanomat. 6.8.2016. Viitattu 15.8.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä arkkitehtuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.