Hotel California (kirja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hotel California
Kirjailija Reijo Mäki
Kansitaiteilija Timo Numminen
Kieli suomi
Genre dekkari
Kustantaja Otava
Julkaistu 2022
Sivumäärä 359
ISBN 978-951-1-43319-4
Sarja: Vares
Edeltävä Sulhasmies
Seuraava Köyhä ritari
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Hotel California on Reijo Mäen vuonna 2022 ilmestynyt 33. Vares-dekkari.

Kirjan tarina alkaa vuodesta 2016, kun Jussi Vares lähtee turvamieheksi dokumentaristi Fränk Wrångin elokuvaprojektiin, joka on tarkoitus toteuttaa Kalifornian Lake Piru -järvellä. Mukana on ohjaajan ammatillinen oikea käsi Mariza, hänkin Vareksen vanhoja tuttuja.

Elokuvahanke kariutuu maastopalojen vuoksi, ja seurue joutuu palaamaan Turkuun. Fränk katoaa ja Vares alkaa penkoa tapausta liikemiestuttu Danny Lundin toimeksiannosta ja jakaa etsintäajatuksiaan Marizan kanssa. Samaan aikaan natsihenkinen jenkkipalkkamurhaaja saa toimeksiannon Suomeen.

Kirjassa sivutaan myös Turun vuoden 2017 terrori-iskua. Teoksessa on viittauksia vuoden 1998 Big Lebowski -elokuvaan, sotahistoriaan, holokaustiin, taiteisiin, katoamistapauksiin ja rasismiin.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilmestymisvuonnaan Hotel Californiaa myytiin 13 500 kappaletta ja se oli Suomen kuudenneksi myydyin kotimainen kaunokirja. [1]

Turun Sanomien Matti Komulaisen mukaan Mäki yhdistää Hotel Californiassa ajankohtaisia teemoja, yhteiskunnallista pohdintaa, globaaleja ilmiöitä sekä suorasukaista ja usein kaksimielistä huumoria tyylilleen ominaisesti.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]