Hot Pursuit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hot Pursuit
Ohjaaja Anne Fletcher
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Christophe Beck
Kuvaaja Oliver Stapleton
Leikkaaja Priscilla Nedd-Friendly
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 8. toukokuuta 2015
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 35 milj. dollaria[1]
Tuotto 51,5 milj. dollaria[1]
Aiheesta muualla
IMDb

Hot Pursuit on yhdysvaltalainen komediaelokuva, jonka ohjasi Anne Fletcher ja kirjoitti David Feeney ja John Quaintance. Elokuvan pääosissa nähdään Reese Witherspoon ja Sofia Vergara.[2] New Line Cinema, Warner Bros ja Metro-Goldwyn-Mayer julkaisivat elokuvan 8.5.2015.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan päähenkilö on poliisi Rose Cooper (Witherspoon), jonka isä oli San Antonion paras poliisi.[3]

Poliisi Rose Cooper tapaa kapteeni Emmettin, joka informoi Rosea että hänen ja kollega Marshal Jacksonin tehtävänä on mennä suojelemaan Felipe Rivaa ja tämän vaimoa Daniellaa, jotka ovat luvanneet todistaa kartellin johtajaa Vincente Cortezia vastaan.

Cooper ja Jackson saapuvat Rivojen kotitalolle. Daniella on vihainen miehelleen tämän tehdessä heistä maalitauluja. Jackson jää Felipe Rivan luo alakertaan ja Cooper menee Daniella luo yläkertaan. Cooper ja Daniella alkavat väittelemään, kun Cooper huomaa, että Daniella pakkaa mukaansa kaikkea tarpeetonta. Alakerrasta alkaa kuulua laukausten ääntä ja Cooper käskee Daniellan odottaa rauhallisena yläkerrassa. Kaksi miestä, joilla on maskit ampuvat Felipen ja Jacksonin. Cooper löytää Daniellan talon autotallista piiloutuneena auton takapenkille. Cooper onnistuu kaasuttamaan pois, vaikka miehet yrittävät ampua heitä. Cooper yrittää soittaa apua, mutta Daniella onnistuu tiputtamaan Cooperin puhelimen tielle. Cooper onnistuu soittamaan apua ja hänen kollegansa Dixon ja Hauser ajavat pihaan. Cooper ja Daniella istuvat jo auton takapenkillä, kun Cooper oivaltaa, että Dixon ja Hauser ovat ne maskipäiset miehet, jotka ampuivat Felipen ja Jacksonin. Cooper ja Daniella onnistuvat tekosyyn varjolla pääsemään käymään vessassa, jolloin heillä olisi mahdollisuus karata ikkunasta.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan vastaanotto oli pääosin negatiivinen. Kriitikoiden arvosteluja keräävän Metacriticin mukaan elokuva on saanut kriitikoilta keskimäärin arvosanan 31/100.[4]

Elokuva on tuottanut maailmanlaajuisesti yhteensä noin 51,5 miljoonaa dollaria.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Hot Pursuit (2015) Boxofficemojo. Viitattu 17.1.2016. (englanniksi)
  2. Hot Pursuit Elonetissä
  3. https://www.movieguide.org/reviews/hot-pursuit.html
  4. Hot Pursuit Metacritic. Viitattu 17.1.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]