HotHit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
HotHit
HotHitin logo.
HotHitin logo.
Tyyli musiikki
Kestoaika 45 minuuttia
Pääosissa Aku Lohimäki
Jocka Träskbäck
Miisa Päällysaho
Alkuperämaa Suomi
Verkko MTV3
Esitetty 9. syyskuuta 1994 – 1995

HotHit oli suomalainen vuosina 19941995 MTV3-kanavalla esitetty musiikkiaiheinen makasiiniohjelma. Ohjelmaa esitettiin kerran viikossa perjantaisin iltapäivisin kello 16:00-16:45.[1] Uusinta esitettiin seuraavana maanantaina myöhäisillan ohjelmistossa. Ensimmäinen ohjelma esitettiin 9. syyskuuta 1994.[1] Katsojia ohjelmalla oli keskimäärin 400 000, joka teki siitä siihen aikaan Suomen katsotuimman musiikkiaiheisen televisio-ohjelman.

Juontajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelman juontajina toimivat muun muassa Aku Lohimäki, Jocka Träskbäck ja Miisa Päällysaho. Ensimmäisissä koekuvauksissa Träskbäckiä ei valittu juontajaksi. Samaan aikaan Yle TV1 -kanavan Lista-ohjelma oli myös etsimässä uutta juontajaa, jonka kuvauksiin Träskbäck kutsuttiin. Myöhemmin ohjaaja-tuottaja Aku Lohimäki otti yhteyttä Träsbäckiin, ja pyysi uudelleen HotHitin koekuvaukseen, koska aikaisemmin valittu juontaja oli päätetty potkia pois pestistä. Toisen koekuvauksen jälkeen Träskbäck valittiin HotHitin yhdeksi juontajaksi.

Formaatti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelmassa käsiteltiin sen ajan musiikkiin liittyviä aiheita ja esitettiin yhtyeiden ja artistien musiikkivideoita. Ohjelmassa oli myös live-esityksiä. Videoista suurin osa käsitti sen ajan suosiossa ollutta eurodancemusiikkia.

Oheistuotteita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HotHit-penaali.

Ohjelmasta tehtiin myös oheistuotteita, joista tunnetuin lienee Chymoksen valmistama HotHit-makeispussi, joka painoi 100 grammaa ja oli sisällöltään samanlainen kuin Fazerin Missä X -makeiset. Muita tuotteita oli muun muassa Ingmanin valmistama HotHit-jäätelöpuikko, penaalit, vaatteet, kassit sekä reput.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jokelainen, Jarkko: Syksy siirtää rockin festivaaleilta televisioon MTV 3 ja FST tarjoavat eniten rockohjelmia. (Verkkojulkaisu (tilaajille)) Helsingin Sanomat, 10.8.1994. Artikkelin verkkoversio.
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.