Holly Johnson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Holly Johnson vuonna 2014.
Frankie Goes to Hollywood Lontoossa. Johnson kuvassa yhtyeen jäsenistä toisena, pitkässä takissa.

William Holly Johnson (s. 9. helmikuuta 1960) on brittiläinen popmuusikko ja kuvataiteilija. Hän nousi kuuluisuuteen Frankie Goes to Hollywood -kokoonpanon jäsenenä 1980-luvulla.[1][2]

Johnson syntyi Liverpoolissa, Englannissa, vaikka joidenkin lähteiden mukaan syntymäpaikka olisi ollut Khartum; kyseessä on ilmeisesti Johnsonin itse haastattelun välityksellä levittämä vitsi. lähde? Hän jätti Frankie Goes to Hollywoodin vuonna 1987 ja halusi siirtyä tekemään soolomateriaalia. Yhtyeen ja levy-yhtiön välinen sopimus ei sitä sallinut, joten Holly päätti viedä asian oikeuteen. Pitkän oikeusprosessin jälkeen Holly pääsi irti levytyssopimuksesta, mutta samalla tuli antaneeksi kaikki FGTH:n julkaisuoikeudet levy-yhtiölle.

Johnsonin ensimmäinen sooloalbumi Blast (1989) julkaistiin MCA Recordsin kautta, ja se oli huomattava menestys. Listaykköseksi nousseelta ja platinaa myyneeltä albumilta nousivat hitit "Love Train", "Americanos", "Atomic City" ja "Heaven's Here". Huhtikuussa 1993 hän ilmoitti julkisuuteen kärsineensä jo jonkin aikaa HIV-tartunnasta.[3]

Johnsonin omaelämäkerta A Bone In My Flute on vuodelta 1994.[1] 1990-luvun loppua kohden hän menestyi taidemaalarina, jonka teoksia on ollut esillä muun muassa Tate Liverpoolissa ja Royal Academyssä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Holly Johnson: ‘I was never very good at sucking up – it’s just not my style’ 21.9.2014. Theguardian.com. Viitattu 22.7.2018.
  2. Liverpool music legend Holly Johnson tells how he 'lives like a nun' Liverpoolecho.co.uk. Viitattu 22.7.2018.
  3. Singer Holly Johnson has Aids virus 8.4.1993. Independent.co.uk. Viitattu 22.7.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.