Hoedown Throwdown

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Hoedown Throwdown”
Miley Cyrus/Hannah Montana
Singlen ”Hoedown Throwdown” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Hannah Montana: The Movie soundtrack
 Julkaistu 10. maaliskuuta 2009
 Tyylilaji Country-pop, Country-rap
 Kesto 03.02
 Levy-yhtiö Walt Disney Records
Miley Cyrusin muut singlet
The Climb
2009
Hoedown Throwdown
2009
Party in the U.S.A.
2009

Hoedown Throwdown on yhdysvaltalaisen laulaja-näyttelijä Miley Cyrusin toinen single Hannah Montana: The Movie soundtrack-levyltä. Sitä ennen samaiselta levyltä julkaistiin single "The Climb". Kappale julkaistiin 10. maaliskuuta 2009. Kappale on countrya, popia, R&B:tä sekä hip-hop musiikkia ja kappaleeseen kuuluu myös tanssiaskeleet. Koreografian suunnitteli Jamal Sims.

Live-esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cyrus ei ennen Wonder World Touria ollut laulanut "Hoedown Throwdownia" livenä, mutta on tanssinut sen usein musiikin kanssa. 3. huhtikuuta 2009 Cyrus esitti kappaleen tanssin Tonight with Jay Lenossa. 8. huhtikuuta 2009 Cyrus esitti tanssin myös Good Morning Americassa, missä hän esitti myös kappaleet "Butterfly Fly Away", "Full Circle" ja "The Climb". 10. huhtikuuta 2009 Cyrus tanssi joidenkin muiden elokuvanäyttelijöiden kanssa The Tyra Banks Show'ssa.

Cyrus esitti kappaleen ensimmäistä kertaa livenä jopa laulaen Wonder World Tourilla yhdessä taustatanssijoiden kanssa. Päällään hänellä oli lyhyt hame. Kerran hän kutsui pikkusiskonsa lavalle ja tanssi tanssin yhdessä siskonsa kanssa. Hän piti samaa hametta laulaessaan kappaleen "Let's Get Crazy". Kappaleen jälkeen will.i.am ilmestyy isokokoiselle näytölle onnitellakseen Cyrusia ja jatkoi puhetta samalla kun Cyrus poistui lavalta. Kun hän oli puhunut puheensa loppuun, taustatanssijat tanssivat remix-version Black Eyed Peasin singlestä "Boom Boom Pow".

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen musiikkivideon on ohjannut Peter Chelsom ja se julkaistiin 16. helmikuuta 2009 Disney Channelilla.

Musiikkivideo alkaa mustalla taustalla, johon ilmestyy sanat "Boom Bom Clap, Bom De Clap De Clap" samaan aikaan kun Cyrus laulaa sanat. Sanat on kirjoitettu paksusti ja sinisellä värillä. Tämän jälkeen tulee nopeita, noin sekunnin kestäviä, pätkiä elokuvasta; Cyrus nyrkkeilyvaatteet päällä, tämän jälkeen valkoinen mekko päällä, tämän jälkeen Cyrusin, joka näyttää työskentelevältä maatilalaiselta, joka läpyttää käsiään musiikin tahtiin ja Hannah Montana esiintymässä. Kuva siirtyy taloon, jossa Cyrus on lavalla bändinsä kanssa ja yleisöä on katselemassa. Hänellä on päällään sininen hame, valkoinen toppi, sininen liivi ja cowboy-kengät. Lavalla on myös Mileyn ihastus Travis Brody (Lucas Till) seuraamassa esitystä sivussa. Cyrusin laulaessa "1,2,3" näytölle ilmestyy kyseiset numerot, sinisellä ja paksulla, niin kuin sanat musiikkivideon alussa. Tämän jälkeen Cyrus laulaa, ja tämän jälkeen näyttö jakautuu ikään kuin kahteen isaan. Toisella puolella on mustaa ja näkyy samalla käsialalla kertosäkeistön sanat ja toisella puolella näytetään kun Miley tanssii. Ensin tektiosuus on vasemmalla, sitten oikealla. Teksti katoaa, ja Mileytä nähdään vierekkäin kolme kertaa. Vasemman ja oikean puoleisen Mileyn tilalle tulee taas tekstiä ja tämän jälkeen näyttö jakautuu taas kahteen osaan, ensin tekstiosuus vasemmalla, sitten oikealla. Näytölle ilmestyy taas lihava teksti, jolla on kirjoitettu laulusanat. Nyt koko juhlaväki on alkanut myös tanssimaan. Tämän jälkeen näytetään taas Miley laulamassa yksin ja muut liikkuvat musiikin tahtiin. Kertosäkeistön alkaessa ensin Mitchel Musso, sitten Moises Arias, sitten Vanessa Williams, sitten Tyra Banks, ja viimeisenä Jason Earles sekä Emily Osment tanssivat kertosäkeistön puoliväliin asti. Kuva siirtyy takaisin latoon, jossa koko juhlaväki tanssii tanssia, ja Cyrus seisoo eturivissä näyttämässä mallia. Samalla näytöllä lukee sanat. Cyrus on takaisin lavalla ja yleisö laulaa "Throwdown" osuuden. Lopussa tulee taas pätkiä elokuvasta ja musiikkivideo loppuu.

Listasijoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miley Cyrus esittämässä kappaleen "Hoedown Throwdown" Wonder World Tour 2009 - kietueella.
Lista (2009) Sijoitus
Australian singlelista 20
Itävallan singlelista 41
Kanadan Hot 100 15
Euroopan Hot 100 50
Saksan singlelista 66
Irlannin singlelista 10
Uuden-Seelannin singlelista 40
Norjan singlelista 17
Sveitsin singlelista 87
Britannian singlelista 18
Billboard Hot 100 18
Billboard Pop 100 29