Hillman Avenger

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1.sukupolven Hillman/Sunbeam Avenger TC
2.sukupolven Avenger, jota myytiin Chryslerin brändin alla

Hillman Avenger (myös Sunbeam Avenger) oli Rootesin 1970-luvulla valmistama perheautomalli. Avenger oli ensimmäinen ja viimeinen Chryslerin aikana suunniteltu uusi malli. Avenger oli tuotannossa yli 20 vuotta aina Rootesin häviämiseen asti.

Avengerista valmistettiin useita eri versioita, esimerkiksi Talbot Horizonin lailla muotoilu Chrysler Sunbeam. Yhdysvalloissa autoa myytiin nimellä Plymouth Cricket, saavuttamatta suurta suosiota.

Teknisesti Avenger ei ollut millään lailla edistyksellinen, se käytti vanhoja työntötankomoottoreita ja siinä oli jäykkä taka-akseli. Auto oli kuitenkin ominaisuuksiltaan tasapainoinen, tyypillinen kardaanivetoinen ajaa eikä sisältänyt mitään erikoisuuksia.

Avenger ei muodostunut miksikään loistavaksi myyntimenestykseksi Suomessa, kuten ei useissa muissakaan maissa. Avengerin pahimmat kilpailijat, Morris Marina ja Vauxhall Viva myivät paremmin, Morris edullisen hintansa tähden ja Viva parempien ominaisuuksiensa tähden. Avenger oli oletettavasti laadukkain näistä englantilaisautoista.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hillman Avenger.
Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.