Hevikaraoke

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hevikaraoke on perinteisestä karaokesta jalostettu genrekaraoke, joka keskittyy nimensä mukaisesti hevimusiikkiin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen suomalaisen Hevikaraoken syntyä raskaampaan musiikkiin painottuvaa karaokea on harrastettu ainakin Saksassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Suomeen idea rantautui vuonna 2004, jolloin helsinkiläisessä Corner Barissa alettiin järjestää säännöllisesti nimenomaan hevimusiikkiin keskittyvää karaokea. Hevikaraoken laululistoilla on tarjolla vain heviä tai raskasta rockia ulottuen 1960-luvun rock-klassikoista tämän päivän metallihitteihin. Hevikaraokessa tunnelmaa nostattavat savukoneet, ja kiertueilla sekä festivaaleilla mukana on myös keikkamaista tunnelmaa luova valoshow. Suuri osa esiintyjistä suhtautuu intohimoisesti esittämäänsä musiikkiin, ja esiintymisellä on yleensä merkittävämpi osa kuin perinteisessä karaokessa.

Suomessa järjestettiin aktiivisesti Hevikaraokea 2000-luvulla Oulussa (Hevimesta), Helsingissä (Hevimesta Hellsinki ja Corner Bar), Hämeenlinnassa (RockTown), Turussa (Rokkibaari), Kouvolassa (Rytmi-Katti), Korialla (Kuja-Kolli), Porvoossa (Walter's Pub) ja Keravalla (Panama Jack). Ravintoloiden lisäksi hevikaraokea järjestettiin muun muassa Ruisrock-festivaaleilla, Ankkarock-festivaaleilla ja Finnish Metal Expo -tapahtumassa. Vuoden 2006 jälkeen eri paikkakuntien ravintolat kuitenkin lopettivat toimintansa tai muuttivat teemansa erilaiseksi, jolloin hevikaraoke poistui vuosien kuluessa eri pubien, baarien, yökerhojen ja festivaalien tapahtumalistoilta.

Nykyhetki (2010-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2010-luvulla virallista hevikaraoketapahtumaa on järjestetty muun muassa Helsingin Painobaarissa ja kerran viikossa Oulun Hevimestassa. 28.5.2010 julkaistiin DVD-kokoelma "Heavykaraoke: Hits of Nightwish". Tämä julkaisu on toistaiseksi viimeisin hevikaraoken myyntituote. Jonkin ajan kuluttua julkaisun jälkeen hevikaraoken kotisivut suljettiin.

13.5.2015 alkaen Hevikaraoke jatkuu jälleen säännöllisesti Helsingissä Bar Bäkkärillä brändillä "Hevikaraoke Helsinki". Myös hevikaraoken kotisivut avattiin uudistettuina, tosin ilman sisältöä.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perinteisten ulkomaisten valmistajien lisäksi myös Suomessa on julkaistu karaokeversioita hevikappaleista. Näitä on muun muassa DVD-kokoelmissa Hevikaraoke vol. 1–4, Heavy Karaoke vol. 601–604 ja 2 kpl Metallikaraoke ja tietokonejärjestelmässä KSF Player 3000 Rock and Heavy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.