HeroQuest (roolipeli)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee roolipeliä. HeroQuest-lautapelistä on erillinen artikkeli.

HeroQuest on fantasiaroolipeli, jota julkaisee Greg Staffordin perustama roolipelikustantamo Issaries. HeroQuestin ensimmäinen versio Hero Wars julkaistiin vuonna 2000. Säännöt on suunniteltu erityisesti fantasiamaailma Gloranthaa varten, jossa taikuus ja jumalat ovat todellisia. Ne painottavat erityisesti tarinankerrontaa ja elokuvamaisuutta.

HeroQuestin säännöt ovat kevyet ja hyödyntävät samaa perusmekaniikkaa niin taisteluissa kuin neuvotteluissa. Noppana käytetään kaksikymmensivuista noppaa (d20). Hahmonluonti on hyvin vapaamuotoinen. Pelihahmojen eli sankarien (heroes) numerotiedot muodostuvat ominaisuuksista (abilities), joihin vaikuttavat hahmojen kotimaiden perusteella saadut avainsanat (keywords). Ominaisuudet voivat olla mitä tahansa fyysisistä ja mentaalisista ominaisuuksista luonteenpiirteisiin.

HeroQuestin ja Hero Warsin välillä on pieniä eroja, mutta niissä on pohjimmiltaan sama sääntöjärjestelmä, jota on HeroQuestissa virtaviivaistettu. HeroQuestiin ja Hero Warsiin on ilmestynyt toistakymmentä lisäosaa Issariesin julkaisemina ja vielä enemmän fanien kirjoittamina. Osassa kirjoista on hyvin vähän sääntötekniikkaa, toisissa taas enemmän. Varsinaisten peleihin tarkoitettujen kirjojen lisäksi muutakin Glorantha-materiaalia voi käyttää pelissä, esimerkiksi RuneQuest-roolipelin aikaista materiaalia.

HeroQuest-roolipelillä ja HeroQuest-lautapeleillä ei ole mitään yhteistä keskenään.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]