Heritage Foundation

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Heritage Foundation
Perustettu 16. helmikuuta 1973
Toimiala ajatushautomo
Päämaja Washington, D.C.
Johtaja Thomas A. Saunders III

The Heritage Foundation on yhdysvaltalainen konservatiivinen ajatushautomo. Sen tavoite on "kehittää ja edistää konservatiivista politiikkaa, joka perustuu vapaaseen yritteliäisyyteen, valtion roolin vähentämiseen, yksikönvapauteen, perinteisiin amerikkalaisiin arvoihin ja vahvaan kansalliseen puolustukseen."

Säätiö perustettiin 1973, jolloin sen alkupääoma tuli Joseph Coorsilta, joka oli Coorsin panimoiden omistaja.

Heritage Foundation oli 1980- ja 1990-luvun alun "Reaganin doktriinin" arkkitehti ja ajaja. Sen mukaan Yhdysvaltain piti tukea antikommunistisia vastarintaliikkeitä eri puolilla maailmaa.lähde?

Se julkaisee Wall Street Journalin kanssa vuosittain taloudellisen vapauden indeksiä, joka mittaa omistusoikeuksia ja vapautta valtion sääntelystä.

Greenpeacen mukaan Heritage Foundation on yksi niistä organisaatioista, joita Yhdysvaltain öljyteollisuus rahoittaa vähätelläkseen ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Heritage Foundationin mukaam nykyköyhällä on mikroaaltouuni, ilmastointi, auto (joillakin kaksi kappaletta), kaapeli-tv, useampi tv, DVD-soitin sekä pesukone ja kuivausrumpu. Myös tietokone ja asitanpesukone on monella.[2]

[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Heritage Foundation.