Henrik Perelló

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Henrik Perello)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luis Henrik Perelló (s. 1969 Tampere)[1] on klassisen koulutuksen saanut diplomiviulisti, joka tunnetaan paremmin viihteellisen viulun mestarina. Hän on toiminut mm. Suomen Kansallisoopperan orkesterin, Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterin ja Tampere Chamber -kamariorkesterin ja Tampere Filharmonian konserttimestarina.

Perelló hallitsee laajasti eri musiikkityylejä, mutta argentiinalainen tango ja tango nuevo ovat lähinnä hänen sydäntään. Hän on konsertoinut Astor Piazzollan tangoihin erikoistuneen InTime-kvintettinsä kanssa kotimaan konserttilavojen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Argentiinassa, Japanissa ja Emiraateissa. Perelló on tehnyt viisi Astor Piazzolla -tangolevytystä, joista ensimmäinen, Piazzolla InTime valittiin vuoden levyksi 1995. Argentiinalaista tangoa hän soittaa lisäksi Cuarteto Perelló -kvartetissa ja Piazzollaa myös Camorra-kvintetissä yhdessä Mika Väyrysen, Kirmo Lintisen, Ismo Eskelisen ja Tarja Nybergin kanssa. Reijo Taipaleen tango-orkesterissa hän esiintyi Uruguayssa v.1997 Cumbre Mundial -festivaalilla.

Tanssiorkestereissa Perelló soittaa viulun lisäksi bassoa ja kosketinsoittimia. Nykyään hän myös sovittaa musiikkia eri kokoonpanoille. Henrik Perellólle myönnettiin Pirkanmaan taidetoimikunnan kulttuuriteko-palkinto 2005.

Perellón musiikin monipuolisuutta osoittaa sekin, että hän on tehnyt myös yhteistyötä viulistina ja kosketinsoittajana Juice Leskisen kanssa kokonaan eri genreen kuuluvan musiikin parissa. Hän on soittanut 90-luvun alussa Leskisen albumeilla Taivaan kappaleita (Juice Leskinen Grand Slam 1991) ja Simsalabim Jim (Juice Leskinen ETC 1992) sekä esiintynyt Henrikin enkelit -kokoonpanonsa kanssa marraskuussa 2004 Tampere-talossa Juice Leskisen ja Mikko Alatalon yhteisessä juhlakonsertissa, joka on taltioitu Klassikoiden ilta -DVD:lle ja 2CD:lle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taivaan kappaleita -albumin kansivihkonen

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.