Henkka Hyppönen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Henkka Hyppönen Helsingin kirjamessuilla 2011.

Henri ”Henkka” Hyppönen (s. 24. kesäkuuta 1972 Kouvola) on suomalainen juontaja ja yritysvalmentaja. Hän on tullut tunnetuksi Kiss FM:n radiojuontajana sekä Nelosella esitetyssä Hyppönen-Enbuske Experience -tv-ohjelmassa, jolla oli viikoittain noin 300 000 katsojaa. Vuosina 2012-2015 hän juonsi Nelosen viihdeohjelmaa Hyvät ja huonot uutiset.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henri Hyppönen aloitti Kouvolan paikallisradiossa (SBC-radio), josta hän siirtyi vuonna 1995 Helsingissä toimintansa aloittaneelle radiokanavalle Kiss FM:lle. Hyppösestä tuli nopeasti yksi maan tunnetuimmista radioäänistä, ja samalla hänen, Jenni Pääskysaaren ja Tuomas Enbusken juontama aamushow nousi suureen suosioon. Vuonna 2000 Hyppönen valittiin vuoden radioääneksi. Tuolloin hän aloitteli jo tv-töitä.

Hyppönen on ollut muun muassa mukana ohjelmissa Ensi-ilta, Mahdoton tehtävä, Saari, Hyppönen-Enbuske Experience ja Hyvät ja huonot uutiset. Hyppönen on osakkaana tuotantoyhtiö Van Der Media Oy:ssä, joka on tuottanut Neloselle tunnettuja sarjoja Krisse sekä Hyppönen-Enbuske Experience. Lisäksi hän on kirjoittanut kirjoja.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyppönen on naimisissa juontaja Jenni Pääskysaaren kanssa. Heillä on kolme tytärtä.[1]

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyppönen pelasi kaudella 1990-1991 kaksi ottelua jääkiekon I-divisioonassa kotikaupunkinsa seuran KooKoo:n paidassa. Hänen pelipaikkansa oli puolustaja.[2]

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Väliaho, Tuomo: Miten juontajaperheessä riidellään, Jenni Pääskysaari? Helsingin Sanomat. 10.9.2009. Viitattu 13.11.2009.
  2. Anne Moilanen: Henkka Hyppönen ja tyhjänpuhumisen taito 3.10.2003. Ylioppilaslehti. Viitattu 30.10.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.