Helsinki Times

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsinki Times
Lehtityyppi uutislehti
Julkaisija Helsinki Times Oy
ISSN ISSN 1796-8321
Perustettu 2007
Päätoimittaja Alexis Kouros
Kotikunta Helsinki
Kotimaa Suomi Suomi
Sivukoko tabloidi
Ilmestymistiheys viikoittain
Kieli englanti
Aiheesta muualla
www.helsinkitimes.fi

Helsinki Times on sitoutumaton englanninkielinen uutislehti, joka ilmestyi toukokuusta 2007 lähtien. Sen painettu lehti lopetettiin 2015.

Helsinki Timesin päätoimittaja Alexis Kouros on vuonna 1990 Suomeen muuttanut iranilaissyntyinen lääkäri, kirjailija, toimittaja ja ohjaaja.

Painettu lehti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehden painos oli noin 15 000.[1] Kerran viikossa Helsingissä ilmestynyt lehden painaminen loppui, kun sen julkaisija Helsinki Times Oy asetettiin konkurssiin 9. helmikuuta 2015 yhtiön omasta pyynnöstä. Helsinki Timesin viimeinen painettu numero ilmestyi 22. tammikuuta 2015. Julkaisuyhtiön osakkaat neuvottelevat vielä konkurssipesän kanssa siitä, voidaanko lehden internetversion julkaisua jatkaa. Sen sisarlehti on ilmaisjakelulehti SixDegrees, joka harventaa ilmestymistään tai myös lopettaa toimintansa konkurssin myötä.[2]

Lukijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehden lukijoita olivat työn tai loman vuoksi Suomessa oleskelevat henkilöt, kuten diplomaatit, liikemiehet ja opiskelijat. Lukijatutkimuksen mukaan lehteä lukivat pääasiassa akateemiset, johtavassa asemassa olevat 30–40-vuotiaat ulkomaalaiset tai uussuomalaiset henkilöt, jotka olivat kotoisin yli 60 maasta. Maksullisen Helsinki Timesin tekeminen kävi kannattavaksi, koska pääkaupunkiseudulla asui riittävästi ulkomaalaisia lukijoita.[1]

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsinki Timesin yksivuotismainos raitiovaunussa Kurvissa.

Lehden osiot olivat kotimaan ja kansainvälisten uutisten lisäksi kulttuuri, talous, urheilu, tiede ja teknologia, seitsemän päivän televisio-ohjelmat, seitsemän päivän sääkartta, viikkokatsaus Suomen lehtiin sekä kooste Suomea koskevista uutisista maailman medioissa. HKL osti lehdeltä ilmoitustilaa tiedottaakseen ulkomaalaisille lukijoille ja maahanmuuttajille Helsingin liikenteestä.[1] Lehdellä on päivittäin uusiutuvat nettisivut. Helsinki Times ilmestyi perjantaisin.

Vuonna 2013 Helsinki Times ryhtyi yhteistyöhön Helsingin Sanomien kanssa ja julkaisi HS:n uutisia englanniksi.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Pyykkönen, Anna-Leena: Englanninkieliselle uutislehdelle riittää lukijoita Helsingissä 28.7.2008. Helsingin Sanomat. Viitattu 20.7.2009.
  2. ”Emme halunneet myydä propagandalehdeksi” – Helsinki Times lopettaa paperiversionsa 10.2.2015. Helsingin Sanomat. Viitattu 10.2.2015.
  3. Helsingin Sanomat ja Helsinki Times yhteistyöhön Helsingin Sanomat. 14.11.2013. Viitattu 9.11.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]