Helsinki Metropolitan Orchestra

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Helsinki Metropolitan Orchestra (HMO) on kesällä 2017 perustettu musiikin alan ammattilaisista, opiskelijoista ja pitkän linjan harrastajista koostuva sinfoniaorkesteri. Orkesterin taiteellinen johtaja on Sasha Mäkilä ja intendentti Alina Sorjonen.

Taiteellinen johtaja Sasha Mäkilä kertoo Rondo-lehden artikkelissa[1] orkesterista seuraavaa: "HMO on kokoonpanona aivan uniikki siksi, että mukana on harrastajia, opiskelijoita ja ammattilaisia, ja ikäjakaumakin on erittäin laaja. Toinen ainutlaatuinen asia on se, että kaikki soittajat ovat taustastaan riippumatta samalla viivalla. Koska kokoonpano on uusi, on tähän ollut ihmisten helppo tulla, ja moni on löytänyt orkesterista jotain, jota ei ole voinut kokea aikaisemmissa ympyröissään musiikkiharrastuksen tai ammatin parissa."

Helsinki Metropolitan Orchestra syntyi kesällä 2017, kun pianisti Alina Sorjonen ja kapellimestari Sasha Mäkilä päättivät koota muusikkoystävänsä yhteen harjoittelemaan ja esittämään konserttimusiikkia kesäisessä Helsingissä. Konsertti Temppeliaukion kirkossa oli menestys. Yleisömäärä, n. 800 kuulijaa, joista n. 100 seisomapaikoilla, yllätti kaikki ja jätti jälkeensä palavan halun jatkaa yhdessä soittamista. Syksyn järjestäytymisen jälkeen seuraavat konsertit olivat Kauniaisissa ja Helsingissä vuodenvaihteessa 2017-2018. Vuoden 2018 aikana orkesteri on mm. esiintynyt kapellimestarikurssin harjoitusorkesterina ja oopperaorkesterina, tehnyt kolmen sinfoniakonsertin kiertueen Suomessa ja ollut kiertueella Kiinassa. Vuoden 2019 alussa orkesteri on mm. tehnyt äänityksen (yksityinen tilaaja) ja esiintynyt Emma-gaalassa yhdessä Anssi Kelan, bändin ja EMO Ensemble -kuoron kanssa[2].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]