Helsinki Freedom Records

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsinki Freedom Records
Perustettu 11. helmikuuta 2007
Perustajat Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus
Tilanne Toiminnassa
Tyylilajit Hip hop
Kotimaa  Suomi
Sijainti Helsinki

Helsinki Freedom Records eli HFR on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen perustama levy-yhtiö tai paremminkin levy-yhteisö. Artisteina toimivat pääkaupunkiseudun nuoret. HFR perustettiin 11. helmikuuta 2007 ja ensimmäisinä kiinnityksinä mukaan tuli noin 30 nuorta räppäriä. Alussa uusi artisti osallistuu yhteisten kokoelmien tekoon, ja jos hän osoittaa kehitystä ja peräänantamattomuutta musiikin tekoa kohtaan, hän voi saada oman soololevynsä. Freedom on nuorten itsensä antama nimi levy-yhteisölle.

Levy-yhteisön periaatteena on nostaa nuoria artisteja esiin. Artisti on kuitenkin vapaa lähtemään ilman sitoumuksia. Yhteisö pyrkii lisäämään yhteisöllisyyttä ja vastuuntuntoa. Kokoelmien ansiosta mahdollisimman moni nuori pääsee mukaan. Toiminnalla ei pyritä tuottamaan voittoa.

Eräät levy-yhteisön artistit ovat sittemmin lähteneet omille teilleen. Esimerkiksi vuonna 2008, Aisti & Emeto kiinnitettiin Ähky Recordsin artisteihin ja Retale Karma Musiikille. Alkuvuodesta 2010, Mikael Gabriel teki levytyssopimuksen Universal -levy-yhtiön kanssa.

Tuottajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaistut albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]