Helsinki Design Week

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuonna 2005 perustettu Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Vuosittain syyskuussa järjestettävällä monialaisella festivaalilla näyttäytyvät muotoilun eri osa-alueiden lisäksi muun muassa muoti, arkkitehtuuri ja kaupunkikulttuuri.

Helsinki Design Week esittelee muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä, promotoi muotoilua kansainvälisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja tarjoaa kaupunkilaisille alustan osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen ja siitä keskustelemiseen. Festivaaliohjelma sisältää vuosittain yli 120 tapahtumaa, ja tarjoaa tapahtumasisältöä niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin.

Päätapahtumat ovat Helsinki Design Weekin ja sen pääyhteistyökumppaneiden tuottamia. Helsinki Design Weekin ohjelma tuotetaan yhdessä muotoilun kotimaisten ja kansainvälisten avaintahojen ja laajan tapahtumajärjestäjäjoukon kanssa. Lisäksi ohjelmassa on avoimen tapahtumahaun kautta mukaan valittua sisältöä. Vuonna 2013 festivaali keräsi yhteensä noin 50 000 kävijää.

Vuonna 2014 Helsinki Design Week täyttää 10 vuotta. Juhlavuoden festivaalipäivämäärät ovat 4.-14.9.2014.

Helsinki Design Weekiä tuottaa designpalvelutoimisto Luovi Productions Oy.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]