Perho Liiketalousopisto

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Helmi liiketalousopisto)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perho Liiketalousopisto
ent. Ravintolakoulu Perho - Helmi Liiketalousopisto - Haaga Perho
Sijainti Perhonkatu 10–11 - Vanha Helsingintie 13 - Mäkelänkatu 47 Helsinki
Tyyppi Ammattioppilaitos
Perustettu 2017
Opiskelijoita n. 1700
Verkkosivut

Perho Liiketalousopisto Oy on Helsingissä toimiva yksityinen ammatillinen oppilaitos. Kampukset sijaitsevat Töölössä, Malmilla ja verkossa sekä urheilukeskus Urhea-kampuksella Mäkelänrinteessä. Perho Liiketalousopisto on myös valtakunnallinen urheiluoppilaitos. Status on Suomen Olympiakomitean myöntämä.

Perho Liiketalousopisto syntyi 1. tammikuuta 2017, kun Helmi Liiketalousopisto, Ravintolakoulu Perho ja Haaga-Perho yhdistyivät.

Kouluyhtiön päästrategia on kestävän koulutuksen strategia, jonka tavoitteet ovat kestävä koulutus, hyvinvoiva perholainen, ympäristön kunnioittaminen ja tasapainoinen talous.

Perho LTO:lla on opiskelijoita noin 1700 sekä opettajia ja muuta henkilökuntaa 170.

Päätoimipisteen sijatsee Töölössä osoitteessa Perhonkatu 11, 00100 Helsinki.

Koulutusohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perho Liiketalousopisto tarjoaa ravintola- (kokki ja tarjoilija), matkailu- (matkailun asiakaspalvelija) ja liiketoiminnan (merkonomi) alojen ammatillista peruskoulutusta (perustutkinnot) sekä lisä- ja täydennyskoulutusta (ammatti- ja erikoisammattitutkinnot) myös luontoalalla.

Ravintola-alan perustutkintoon voi opiskella myös englanninkielisissä Restaurant Cook- ja Restaurant Waiter -koulutuksissa.

Ammatillisen peruskoulutuksen urheiluun yhdistäviltä Urhea-linjoilta valmistutaan urheilijan kaksoisuralle.

Työttömille tai työttömyyshan alla oleville Perho Liiketalousopisto tarjoaa työvoimakoulutusta yhteistyössä TE-toimiston kanssa.

Muut palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouluyhtiön kaupallisia palveluja ja tuotteita ovat ravintola Perho, ravintola Perhon Helmi ja liikunta- ja hyvinvointikeskus Helmi Center, kaupunkipelto Green City Farm sekä Perho PRO:n Kokkikoulu, Viinikoulu ja Anniskelupassi-koe.

Perho PROn alta löytyvät lisäksi Perhon Juustola sekä Perhon Panimo. Ravintola Perhon tiloissa toimii myös Perho PROn Perhon Puoti, josta voi ostaa muun muassa juustoja ja oluita, oppilaitoksen oman kaupunkipelto Green City Farmin lähiruokatuotteita kuten kasviksia, yrttejä sekä myös hunajaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen urheiluoppilaitokset