Hello Kitty (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Hello Kitty”
Avril Lavigne
Singlen ”Hello Kitty” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Avril Lavigne
 Äänitetty  2013
 Julkaistu 23. toukokuuta 2014[1]
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Martin Johnson
 Tyylilaji Dubstep,[2] teknopop[3]
 Kesto 03.18
 Levy-yhtiö Epic
Avril Lavignen muut singlet
Let Me Go
2013
”Hello Kitty”
2014
Give You What You Like
2015

Hello Kitty on kanadalaisen laulaja-lauluntekijä Avril Lavignen kappale hänen omaa nimeä kantavalta viidenneltä studioalbumilta. Sen sanoittivat Lavigne, Chad Kroeger, David Hodges sekä Martin Johnson. Tuotannosta puolestaan vastasivat Kroeger ja Hodges, vastaavien tuottajien ollessa Brandon Paddock sekä Kyle Moorman. Musikaalisesti "Hello Kitty" on technopop-kappale, joka sisältää dubstep-tyyliä.[2] Kappaleen tekoon vaikutti hänen pakkomielteensä kaikkiin niihin juttuihin mitkä liittyy Hello Kittyyn. Sen julkaisi Sony Music Entertainment Japan singlenä vain Japanissa 23. toukokuuta 2014.[1]

Kappale sai pääosin negatiivisia vastaanottoja musiikkikriitikoilta, jotka kritisoivat sen soundia sekä kutsuivat sitä epäkypsäksi, kun taas muutamat sanoivat sitä ainutlaatuiseksi ja leikkisäksi. Lavigne kuvasi musiikkivideon kappaleelle Japanissa ja julkaisi sen 21. huhtikuuta 2014. Se sai arvostelijoilta myös pääosin negatiivisen vastaanoton, joista esimerkiksi Billboard kutsui sitä "laiskaksi" ja "vastenmieliseksi". Videon kuvausta japanilaisesta kulttuurista väitettiin rasistiseksi, mutta Lavigne on kiistänyt nämä väitteet. Videon suosion ansiosta kappale saavutti Billboard Hot 100 -listan 75. sijan, muodostuen albumin toiseksi parhaiten listoilla sijoittuneeksi kappaleeksi. Marraskuussa 2014 musiikkivideo oli kerännyt Vevo-kanavalla jo yli 60 miljoonaa näyttökertaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Hello Kitty - Avril Lavigne (Epic) radioairplay.fm. Arkistoitu 25.5.2014. Viitattu 16.11.2014.
  2. a b Avril Lavigne's new self-titled album, streaming today: Read EW's review music-mix.ew.com. Arkistoitu 6.10.2014. Viitattu 16.11.2014.
  3. Avril Lavigne, 'Avril Lavigne': Track-By-Track Review billboard.com.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Hello Kitty (Avril Lavigne song)
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.