Helena Christensen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helena Christensen

Helena Christensen (s. 25. joulukuuta 1968 Kööpenhamina, Tanska) on yksi 1990-luvun menestyneimmistä huippumalleista. Hänen isänsä on tanskalainen ja äiti perulainen. Christensen nousi julkisuuteen vuonna 1986 voittamalla Miss Tanska -kauneusmittelön 18-vuotiaana, jolloin hän pääsi edustamaan maataan Miss Universum -kisoihin, joka taasen tarjosi hänelle ponnahduslaudan kansainväliselle malliuralle. Hän lähtikin malliksi samana ikävuonnaan Pariisiin.

Christensen esiintyi Chris Isaakin menestyskappaleen "Wicked Game" musiikkivideolla. Kappaleen suosiota lisäsi Herb Rittsin kuvaama mustavalkoinen musiikkivideo, jossa Isaak ja Christensen hyväilevät toisiaan rannalla. Musiikkivideota esitettiin runsaasti Music Televisionilla ja VH1:llä.

Christensen on toiminut muun muassa Victoria's Secretin mallina. Hänellä on myös antiikkituotteita myyvä putiikki New Yorkissa. 1999 hän synnytti pojan, Mingus Lucien Reedusin, jonka isä on näyttelijä/ohjaaja Norman Reedus (Boondock Saints, The Walking Dead). Reedus ja Christensen erosivat vuonna 2003. Helena tapaili muun muassa Heath Ledgeriä 2007 vuoden loppupuolella.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.