Heidi Maria Paalanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Heidi Maria Paalanen (o.s. Hotakainen, s. 1980) on suomalainen sanoittaja ja säveltäjä. Hänen teoksiaan ovat muun muassa Jannika B:n esittämät kappaleet ”Seuraavaan elämään” ja ”Onnenpäivä” (säv. & san.) sekä ”Itseni herra” (säv. & san. J. Wirtanen & H. M. Paalanen). Paalanen tekee yhteistyötä useiden säveltäjien ja sanoittajien kanssa. Paalasen tekemiä kappaleita ovat levyttäneet myös muun muassa Robin, Jesse Kaikuranta, Diandra, Antti Tuisku ja Suvi Teräsniska.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi Maria Paalanen on vaikuttanut laulajana muuan muassa yhtyeissä Shimmer (1999–2001) ja Hyvät Hyssykät, joista jälkimmäinen toimii edelleen aktiivisesti. Paalanen on kirjoittanut kappaleita aluksi omille yhtyeilleen ja vuodesta 2010 alkaen muille artisteille. Paalanen osallistui Sibelius-Akatemian koulutuskeskuksen järjestämään Hittitehdas-koulutukseen vuonna 2009, minkä jälkeen hän on työskennellyt kokopäiväisenä lauluntekijänä. Paalanen myös opettaa musiikintekijöitä Keski-Pohjanmaan konservatoriossa.

Heidi Maria Paalasen työtä ovat tukeneet muun muassa Suomen Kulttuurirahaston (SKR) Keski-Pohjanmaan rahasto sekä Pohjanmaan taidetoimikunta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]