Hecla–Grindstone Provincial Park

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hecla Provincial Park

Hecla–Grindstone Provincial Park on Manitoban provinssissa Kanadassa sijaitseva luonnonpuisto, joka muodostuu Hecla- ja Black-saarista, Grindstonen niemimaasta sekä useista pienemmistä saarista. Se sijaitsee mantereesta työntyvällä niemimaalla Winnipegjärven eteläaltaan luoteisosassa, noin kahdensadan kilometrin päässä Winnipegistä pohjoiseen. Luonnonpuistoon kuuluvan Hecla Islandin saaren pinta-ala on noin 1 084 neliökilometriä.

Manitoban provinssi perusti luonnonpuiston vuonna 1969. Tuolloin luonnonpuisto käsitti vain Hecla Islandin. Aluetta laajennettiin 1997 käsittämään Grindstonen niemimaa sekä useita pienempiä saaria. Alueen maanmuodot ovat vaihtelevia ja käsittävät havu- ja sekametsiä, kalkkikivikallioita, hienoja hiekkarantoja, soita sekä lehtometsää.

Alueella tavataan luonnonvaraisena mustakarhuja, hirviä, kettuja, majavia, valkopäämerikotkia, pelikaaneja, kuikkia, haukkoja, kolibreja, tikkoja ja pöllöjä.

Grindstonen niemimaa on pinta-alaltaan lähes yhtä suuri kuin Hecla Island. Siellä sijaitsee yli 350 kesäasuntoa, kauppa ja hiekkarantoja. Alueella järjestetään vuosittain elokuun alussa perhejuhla, Annual Grindstone Days.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]