Hay Day

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hay Day
Kehittäjä Supercell
Julkaisija Supercell
Jakelija Supercell
Julkaistu
Lajityyppi Farmisimulaattori
Pelimuoto moninpeli
Alusta Android & iOS
Hinnoittelutapa Ilmainen (mahdollisuus mikromaksuihin)
Jakelumuoto digitaalinen lataus
Vaatimukset Android 4.0.3 tai uudempi[1]
iOS 4.3 tai uudempi[2]
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hay Day on suomalaisen Supercell-peliyhtiön luoma maatilapeli, joka on saatavilla iOS- ja Android-laitteille.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä harjoitetaan maataloutta kasvattamalla viljaa, juureksia, hedelmiä ja marjoja. Pelissä myös rakennetaan erilaisia tuotantolaitteita ja ruoanlaittokoneita joilla voidaan tuottaa monenlaisia tuotteita, kuten jäätelöä, kakkuja ja siirappia. Pelaaja voi myydä omalla tilallaan valmistamia tuotteita ja ostaa muiden tuotteita. Pelissä voi myös ostaa ja ruokkia muun muassa aaseja, kanoja, hevosia, koiria, kissoja, sikoja, lehmiä, lampaita ja vuohia. Joiltain eläimiltä saa resursseja, kuten esimerkiksi lehmältä maitoa ja sialta pekonia. Tietyn tason saavutettuaan (18) pelaajat voivat liittyä naapurustoon, mikä mahdollistaa yhteisen chatin sekä viikoittaiset kilpailut (derby) muita naapurustoja vastaan. Naapuruston jäsenet voivat auttaa toisiaan muun muassa lahjoittamalla resursseja.

Tasot ja tasopisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tasoja pääsee ylöspäin keräämällä tasopisteitä (XP). Pelissä saa tasopisteitä muun muassa korjaamalla satoa, keräämällä munia kanoilta ja maitoa lehmiltä. Niitä saa myös kun tekee kuljetustehtäviä, joissa tietty määrä resursseja, esimerkiksi viisi maitoa, pitää viedä jonnekin. Kuljetuksista saa tasopisteiden lisäksi rahaa ja joskus timantteja. Tasopisteitä tarvitaan aina tietty määrä, jotta voi nousta seuraavalle tasolle.

Tasolla 18 pelaaja voi liittyä naapurustoon, joka mahdollistaa yhteisen chatin muiden naapuruston jäsenten kanssa, sekä viikoittaisen kilpailun muita naapurustoja vastaan. Naapuruston jäsenet voivat auttaa toisiaan lahjoittamalla esimerkiksi viljaa ja muita tuotteita.

Tasolla 14 pelaajalle avautuu juoksupoika Tom. Hänet voi palkata timanteilla, jolloin Tom etsii parhaat tarjoukset halutusta tuotteesta. Tom kuitenkin lepää aina kaksi tuntia noudettuaan tuotteen. Tasolla 33 avautuvat farmiapurit Rose ja Ernest. Rose auttaa eläimien ja kasvien hoidossa. Ernest taas auttaa meijerin ja sokerimyllyn tuotantotöissä.

Tasolla 34 avautuu mahdollisuus oman kylän perustamiseen. Asiakkaat saapuvat kylään junalla. Kylään voi rakentaa palveluita kuten elokuvateatterin, kahvilan ja lahjatavarakaupan, joista pelaaja ansaitsee pelin sisäistä rahaa ja tasopisteitä. Kylässä saa myös kylän omia tasopisteitä.

Pelin edetessä avautuu myös mahdollisuus kalastamiseen, kaivoksen louhimiseen sekä hunajan, puuvillakankaan, paitojen, mekkojen ja monien muiden tavaroiden tuotantoon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hay Day Google Play. Viitattu 7.9.2014.
  2. Hay Day iTunes. Viitattu 2.1.2015.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.