Koordinaatit: 42.337°N, 71.104°W

Harvard Medical School

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Harvard Medical School quadrangle

Harvard Medical School (HMS) on yksi Harvardin yliopiston kouluista ja nykyään Yhdysvaltojen ensimmäiseksi sijoitettu lääketieteellinen koulu U.S. News and World Reportin mukaan.

HMS sijaitsee Bostonissa, Massachusettsissa. Vuonna 2006 lääketieteellisessä oli opiskelemassa 616 opiskelijaa lääketieteen lisensiaatiksi, 435 filosofian tohtoriksi ja 155 yhdistettyyn lääketieteen lisensiaatti-filosofian tohtori -tutkintoon.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulu on kolmanneksi vanhin lääketieteellinen koulu Yhdysvalloissa ja sen perusti lääkäri John Warren 19. syyskuuta 1782 yhdessä Benjamin Waterhousen ja Aaron Dexterin kanssa. Ensimmäiset luennot pidettiin Harvard Hallin kellarissa ja myöhemmin Holden Chapelissa. Ensimmäinen vuosikurssi, joka koostui kahdesta opiskelijasta, valmistui vuonna 1788.

Vuonna 1810 koulu muutti Cambridgeen osoitteeseen 49 Marlborough Street, Boston. Vuodesta 1818 vuoteen 1846 koulu tunnettiin nimellä Massachusetts Medical College of Harvard University ja sijaitsi Mason Streetilla. Vuonna 1847 koulu sijaitsi North Grove Streetilla ja vuonna 1833 Copley Squarella. Koulu muutti nykyiseen osoitteeseensa vuonna 1906, jossa "Great White Quadrangle" perustettiin. Arkkitehtina tälle viisi rakennusta käsittävälle koululle toimi bostonilainen yritys Shepley, Rutan and Coolidge.

Yksi koulun maineikkaista tutkimuksista on Harvard Grant Study. Se on aikuisikäisten miesten väestötutkimus, joka on jatkunut jo lähes 80 vuoden ajan. Tutkimuksessa seurataan Harvardin collegen vuosikurssien 1939–1944 miesopiskelijoita, joita on 268. Heistä yksi oli presidentti John F. Kennedy. Vertailukohtana on The Glueck Study, jossa seurataan yli neljääsataa vastaavanikäistä ei-akateemista bostonilaista miestä. Tutkimuksen mukaan jo ihmisen lapsuudessa on tekijöitä, jotka ennustavat myöhempää terveyttä. Alkoholismilla on laajoja haittavaikutuksia ihmisen sosiaaliseen elämään. Jatkotutkimuksessa selvitetään ikääntymisen vaikutuksia aivojen toimintaan.[1]

Opetusyhteistyökumppanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijat ja tiedekunta viittaavat näihin kolmeen instituutioon usein nimellä "Harvard Trinity".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. History of the Adult Development Study. Harvard Second Generation Study. Viitattu 19.10.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]