Harriet Hägglund

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Harriet Hägglund
Henkilötiedot
Syntynyt 4. elokuuta 1970 (ikä 49)
Alahärmä, Suomi
Ammatti muusikko, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja
Muusikko
Taiteilijanimi Harry Hägglund
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1995 -
Tyylilajit poprock, vaihtoehtorock, alternative metal
Soittimet laulu, piano, koskettimet
Yhtyeet Sonicroom, Passionworks
Levy-yhtiöt Rowan3, Edel Records Finland (jakelija), ZYX Music

Harriet Hägglund, taiteilijanimeltään Harry, (s. 4. elokuuta 1970, Alahärmä) on vantaalais-helsinkiläisen Passionworks-yhtyeen laulaja, lauluntekijä ja perustajajäsen [1] . Hän on myös yhtyeen levyjä julkaisevan Rowan3 Productions Ky -levy-yhtiö-ohjelmatoimiston äänetön yhtiömies. Ennen Passionworksia Harriet soitti koskettimia ja lauloi pietarsaarelaisessa Sonicroom-yhtyeessä sen koko toimintansa ajan (vuosina 1995-1998).

Harrietin ensiesiintyminen laulajana tapahtui 2-vuotiaana, ja 6-vuotiaana aloitti pianonsoiton. Hän opiskeli sittemmin Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa pääaineenaan klassinen pianonsoitto, jonka lopetti I-kurssin suorittamisen jälkeen. Myöhemmin hän on opiskellut myös klassista laulua. Näytäntökaudella 1997-1998 Hägglund oli mukana Vaasan kaupunginteatterin musiikkinäytelmässä Myrskyluodon Maija.

Harriet Hägglund on toiminut MTV3 Chatin juontajana ja valvojana vuosina 2001–2003 sekä YleX:ssä toimittajana vuosina 2003–2005 muun muassa ohjelmissa Suora Lähetys, YleX Viikonloppu ja Kampus.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]