Hari Kostov

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hari Kostov (mak. Хари Костов, s. 13. marraskuuta 1959) oli Pohjois-Makedonian eli tuolloisen Makedonian tasavallan pääministeri 31. toukokuuta 2004 – 18. marraskuuta 2004.

Kostov syntyi Pisnican kylässä Probištipissa. Hän valmistui Pyhien Kyrilloksen ja Methodioksen yliopiston taloustieteen osastolta 1983 ja työskenteli Jugoslavian Makedonian sosialistisen tasavallan hallitukselle.

Kostov nimitettiin 1998 Makedonian tasavallan hallituksen talousneuvonantajaksi. Hän oli Branko Crvenkovskin ensimmäisessä hallituksessa varavaltiovarainministerinä ja ohjasi pankkiuudistuksia tekevää komiteaa ja työskenteli Maailmanpankille 1995 ja 1996. Hän oli Crvenkovski toisessa hallituksessa sisäministerinä 2002– ja kun Crvenkovski valittiin presidentiksi, hän nimitti Kostovin hallituksenmuodostajaksi. Kostov piti pääasiassa edellisen hallituksen ministerit.

Hän jätti eronpyyntönsä 15. marraskuuta koalitiohallituksen sisäisten erimielisyyksien vuoksi, lähinnä makedoni- ja albaaniministerien välillä. Häntä seurasi pääministerinä puolustusministeri Vlado Bučkovski.

Kostov työskentelee ensimmäisenä yleisjohtajana Komercijalna banka a.d. Skopjessa[1], jota virkaa hän hoiti myös ennen hallitukseen nimittämistään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]