Hardstyle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hardstyle
Alkuperä acid techno, hardcore, hard house, hard techno, hard trance, industrial, jumpstyle, nu gabber, schranz, New beat
Alkuperämaa  Alankomaat
Kehittymisen
ajankohta
1990-luvun loppu, 2000-luvun alku
Tyypillisiä
soittimia
DAW, syntetisaattori, sekvensseri, sampleri, MC, puhesynteesi
Kehittyneitä
tyylilajeja /
suuntauksia
Suuntaukset:
euphoric hardstyle, raw hardstyle

Hardstyle on elektronisen tanssimusiikin tyylilaji, joka on sekoitus hard trancea sekä hardcore- ja ravemusiikkia. Hardstyle on hard dancen alalaji. Sille on gabberin tapaan tyypillistä äänekäs tasatahtia lyövä "säröistetty" bassorumpu, mutta on tempoltaan sitä huomattavasti hitaampaa ja melodisempaa, yleensä noin 140-150 bpm. Tunnettuja hardstylea edustavia yhtyeitä ja artisteja ovat muun muassa Zatox, Headhunterz, Wildstylez, Atmozfears, Brennan Heart sekä Noisecontrollers.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hardstyle on kehittynyt hard trancesta sekä gabber- ja ravemusiikista. Hardstyle on saanut myös vahvoja vaikutteita hard housesta ja jumpstylestä. Hardstylen uskotaan syntyneen Alankomaissa, missä järjestettiin ensimmäinen hardstyle-tapahtuma vuonna 1999 mutta juontaa juurensa kuitenkin Italian niemimaalle ja vuoteen 1998. Myös Melbourne Shuffle liitetään yleensä Hardstyle-musiikkiin.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyisin suurimmat hardstyle-tapahtumat ovat Alankomaissa järjestettävät Defqon.1 ja Qlimax. Defqon.1 on tanssimusiikkifestivaali, joka pidetään vuosittain Biddinghuizenissa, Hollannissa. Defqon.1-festivaalia organisoi yritys nimeltään Q-dance. Se keskittyy soittamaan rankempaa elektronista tanssimusiikkia: genrejä kuten Hardstyle, Jump, Hard Trance ja Hardcore.

Ensimmäinen Defqon.1 -festivaali pidettiin vuonna 2003, ja sen suosio on kiihtyvässä nousussa. Vuonna 2007 kaikki 30 000 lippua myytiin 90 minuutissa.

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.