Hanzel und Gretyl

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hanzel und Gretyl
HUG MERA -2.jpg
Tiedot
Toiminnassa 1993
Tyylilaji industrial metal, Neue Deutsche Härte
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu New YorkYhdysvallat
Laulukieli englanti, saksa
Jäsenet

Kaiser Von Loopy
Vas Kallas

Levy-yhtiö

Energy Records
Metropolis Records

Aiheesta muualla
Kotisivut
MusicBrainz

Hanzel und Gretyl on yhdysvaltalainen New Yorkista kotoisin oleva industrial metalia soittava yhtye. Yhtyeeseen kuuluvat Rob "Kaiser Von Loopy" Lupie ja Betty "Vas" Kallas. He perustivat yhtyeen 1993, jolloin heillä oli yhteinen kuva tulevaisuudesta, jossa koneet hallitsevat maapalloa. Hanzel und Gretyliä on usein luultu saksalaiseksi yhtyeeksi heidän saksankielisten sanoitusten ja saksalaistyylisten salanimiensä takia.

Musiikillinen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1994 Hanzel und Gretyl nauhoittivat demon "Kindermuzik", jonka jälkeen pieni levy-yhtiö Energy Records otti heidät levy-yhtiön kirjoille. Vuonna 1995 ilmestyi heidän ensimmäinen albuminsa Ausgeflippt. Toinen albumi Transmissions from Uranus ilmestyi 1997, jolloin yhtyeen suosio alkoi kasvaa.

Energy Records meni konkurssiin 1998, jolloin Hanzel und Gretyl jatkoivat levyjensä promootiota itse. Vasta vuonna 2002 he saivat sopimuksen Metropolis Recordsin kanssa ja alkoivat heti äänittää pitkään odotettua kolmatta studio-albumia. Albumi Über Alles julkaistiin 2003, ja sen jälkeen Hanzel und Gretyl lähti kiertueelle. Kiertueen päätyttyä alkoi uuden albumin äänittäminen.

Syyskuussa 2004 yhtye julkaisi uuden albumin Scheissmessiah!. "Oktötenfest 2006" oli single helmikuussa 2008 ilmestyneeltä albumilta 2012: Zwanzig Zwölf. Albumin idea on Mayan teoria siitä, että maailma loppuu vuonna 2012 ja yhtye järjestää viimeisen rockkonsertin kuolevalle ihmiskunnalle.

Musiikkityyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanzel und Gretylin kaksi ensimmäistä albumia Ausgeflippt ja Transmissions from Uranus ovat hyvin paljon tekno-industrial musiikkia, joilla ei juuri keskitytä kitaroihin. Heidän tuoreimmat albuminsa Über Alles, Scheissmessiah! ja 2012: Zwanzig Zwölf ovat tyyliltään enemmän industrial metalia, jossa Loopyn aggressiivinen kitara ja rummut ovat etualalla.

Saksankielisiä sanoituksia oli hyvin vähän kahdella ensimmäisellä albumilla (erityisesti Transmissions from Uranusilla, jossa lähes kaikki sanoitukset ovat englantia), kun taas heidän kolmella myöhemmällä levyllään lähes kaikki sanoitukset ovat saksaa. Levyjen kansallissosialismiin viittaavat sanoitukset, kuten kappaleissa "SS Deathstar Supergalactik" ja "Third Reich From the Sun" ovat synnyttäneet närää. Monet fanit väittävät, että sanoitusten käyttö toisen maailmansodan aikakauden germaanisella kuvakielellä on tarkoitettu ironiseksi parodiaksi, mutta silti useat skinheadit käyvät heidän konserteissaan. Kysyttäessä asiaa Hanzel und Gretyliltä, he ovat yleensä vastanneet "Keep it Über, Mein Mench!"

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kaizer Von Loopy – laulu, kitara, ohjelmointi
  • Vas Kallas – laulu, kitara

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.