Hannu Laaksonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hannu Laaksonen
Henkilötiedot
Syntynyt1977
Vaasa
Koulutus ja ura
Tutkinnot

Tampereen teknillinen korkeakoulu

Vaasan yliopisto
Instituutti Vaasan yliopisto
Tutkimusalue sähkötekniikka
Aiheesta muualla
Kotisivu

Hannu Laaksonen (s. 1977 Vaasa) on suomalainen professori. Hän on ollut Vaasan yliopiston sähkötekniikan, erityisesti sähköverkkojen suojauksen ja automaation professori vuodesta 2018. Hänet valittiin aluksi määräaikaiseen joustavien ja älykkäiden sähköenergiajärjestelmien professuuriin, jota hän hoiti elokuusta 2017 lähtien. Laaksonen on yliopiston uuden Smart Energy -maisteriohjelman koulutusohjelmavastaava.[1]

Laaksonen valmistui diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 2004 ja tekniikan tohtoriksi Vaasan yliopistosta vuonna 2011. Hän on toiminut aiemmin tutkijana Tampereen teknillisessä yliopistossa, VTT:llä sekä väitöstutkijana Vaasan yliopistossa. Väitöstutkimuksensa jälkeen Laaksonen työskenteli kuusi vuotta ABB:n palveluksessa, jossa hän toimi esimerkiksi R&D Principal Engineerin tehtävässä Medium Voltage Products -yksikössä. Hän on tutkinut ja kehittänyt esimerkiksi uusia suojausalgoritmeja liittyen hajautetun energiantuotannon verkkoonliityntään.[2] Laaksosen tutkimusintressit liittyvät esimerkiksi mikro- ja älyverkkojen suojaukseen sekä niihin liitettyjen hajautettujen energiaresurssien (esim. akkuvarastojen) säätö- ja ohjausperiaatteisiin, aktiivisiin jakeluverkonhallintamenetelmiin ja joustavien energiaresurssien hyödyntämisen mahdollistaviin teknisiin ja markkinapohjaisiin ratkaisuihin tulevaisuuden integroituneissa sähköenergiajärjestelmissä.

Laaksosen isä on Vaasan yliopiston markkinoinnin emeritusprofessori Martti Laaksonen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Meet the Teaching Staff: Professor Hannu Laaksonen www.univaasa.fi. 6.11.2017. Arkistoitu 14.4.2019. Viitattu 2.11.2018. (englanniksi)
  2. Riikka Kalmi: Uuden tuojat: Professori Hannu Laaksonen Vox cordis - Vaasan yliopistolehti 3/2017. 26.10.2017. Vaasan yliopisto. Viitattu 2.11.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]