Hannah Graaf

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hannah Rakel Serafia Karyd (o.s. Graaf, s. 31. elokuuta 1978) on ruotsalainen malli ja laulaja. Hannah on syntynyt Göteborgissa mutta kasvanut Kungsängenissa. Lapsena hän lauloi helluntaikirkon kuorossa. Teinivuosinaan Hannah innostui mallin työstä seurattuaan Pamela Andersonin uran nousua suosioon miestenlehtien kansissa. Hän oli jo teininä täysin mallin mitat täyttävä, mikä nopeutti uran alkua.

1990-luvun loppupuolella hän sai idean laulajan urasta ja sai myös vanhemman siskonsa Magdalena Graafin innostumaan asiasta. Vuonna 1998 he perustivat europop-yhtyeen Graaf ja saivat levytyssopimuksen BMG Swedeniltä. Levyn tuottajina toimivat Christer Sandelin, Tommy Ekman ja Rob 'n' Raz. Tytöt keikkailivat laajalti ja heidän suurin hittinsä oli You Got (What I Want). Levyn suosion laannuttua, tytöt lopettivat ja Magdalena keskittyi perhe-elämään.

Vuonna 2000, Hannah yritti uudistaa itsensä ja perinteisen ruotsalaisen blondin imagonsa värjäämällä hiuksensa ruskeiksi ja käyttämällä ruskeita piilolinssejä. Hän esiintyi uudessa lookissaan ruotsalaisen Cafe-lehden kannessa. Hän piti tätä lookkia vuoden, kunnes vuonna 2001 hänelle syntyi esikoispoika William. Hän ei aluksi suostunut nimeämään lapsen isää, mutta pojan synnyttyä hän ilmoitti isän olevan ruotsalainen hittituottaja Andreas Carlsson. Vuonna 2003 Graaf avioitui Daniel Boudalin kanssa ja sai pojan Mio talvella 2004. Pari erosi vuonna 2006 ja Graaf meni lopulta uudelleen naimisiin vuonna 2008 Peter Karydin kanssa. Heidän tyttärensä Liv syntyi vuonna 2009.

Vuonna 2004 Graafin siskokset yrittivät yhteistä comebackia malleiksi. Heistä kuvattiin kuvasarja losangelesilaiseen miestenlehteen FHM. Erottuaan David Boudalista (naimisissa 2003–2006), Graaf teki lyhytaikaisen kokeilun takaisin musiikin parissa. Vuonna 2006 hän esitti kappaleen "Naughty Boy" Ruotsin Melodifestivalenissa, joka on Ruotsin euroviisukarsintatapahtuma.

Vuoden 2007 loppupuolella Graaf toimi juontajana Ruotsin "Idol 2007" -jälkeisessä show’ssa nimeltään "Idol eftersnack" yhdessä Doreen Månssonin kanssa. He haastattelivat pudonneita kilpailijoita.

Hannah ja Magdalena ovat tehneet vapaaehtoistyötä lahjoittamalla mallin töidensä palkkioita auttaakseen Nagpurin orpokoteja Keski-Intiassa. He eivät pelkästään ole lahjoittaneet tarkoitukseen vaan myös rakennuttaneet kaksi orpokotia ja koulun. Myös heidän äitinsä Linda Bergling on toiminut lähetyssaarnaajana Aasiassa ja Afrikassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.