Hanna Rizatdinova

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hanna Rizatdinova
Hanna Rizatdinova
Hanna Rizatdinova
Henkilötiedot
Syntynyt16. heinäkuuta 1993 (ikä 30)
Simferopol
Kansalaisuus  Ukraina
Uran tiedot
Pituus 173 cm
Laji rytminen voimistelu
Seura Deriugina School
Valmentaja Ireesha Blokhina
Aiheesta muualla
annarizatdinova.com
Mitalit
Maa:  Ukraina
Naisten rytminen voimistelu
Olympiarenkaat Olympialaiset
Pronssia Pronssia Rio de Janeiro 2016 yksilökilpailu

Hanna Serhijivna Rizatdinova (ukr. Ганна Сергіївна Різатдінова, ven. Анна Сергеевна Ризатдинова, s. 16. heinäkuuta 1993) on ukrainalainen rytminen voimistelija. Hän voitti pronssia Rio de Janeiro kesäolympialaisten naisten rytmisen voimistelun yksilökilpailussa vuonna 2016.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rizatdinova syntyi Simferopolissa, ja vuodesta 2011 lähtien hän on asunut Kiovassa. Hänen äitinsä toimii valmentajana.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2008 hän voitti neliottelun hopeaa Kiovan juniorimaailmancupissa. Hän voitti myös team-kisan pronssia vuoden 2008 Euroopan mestaruuskilpailuissa Torinossa. Seniorisarjassa Rizatdinova voitti team-kisan pronssia vuoden 2011 Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailuissa. Hänellä oli onnistunut World Cup vuoden 2012 Deriugina Cupissa, Kiovassa. Hän voitti pronssia neliottelussa, pronssia vannefinaalissa sekä hopeaa sekä pallo- että keilafinaalissa. Hän kilpaili vuoden 2012 Euroopan mestaruuskilpailuissa, sijoittuen kahdeksanneksi. Rizatdinova edusti Ukrainaa vuoden 2012 kesäolympialaisissa Lontoossa yksilönä. Hän sijoittui finaalissa kymmenenneksi.

2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän voitti vuoden 2013 LA Lights-kilpailun sekä vuoden ensimmäisen maailmancupin neliottelun kultaa Viron Tartossa. Seuraavassa maailmancupissa Portugalin Lissabonissa Rizatdinova sijoittui kolmanneksi neliottelussa. Hän voitti hopeamitalit pallofinaalissa ja keilafinaalissa sekä pronssimitalin vannefinaalissa. Hän kilpaili Pesaron maailmancupissa voittaen pronssia keiloilla ja nauhalla. Rizatdinova sijoittui viidenneksi neliottelussa Sofian maailmancupissa. Hän voitti keiloilla jaetun pronssin Son Yeon-Jaen kanssa ja hopeaa keiloilla ja nauhalla. Rizatdinova voitti hänen toisen neliottelukullan Corbeil-Essonnes-kilpailussa, ja hänen taakseen jäivät Valko-Venäjän Melitina Staniouta sekä Venäjän Margarita Mamun. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti kultaa keiloilla, hopeaa vanteella ja nauhalla ja pronssia pallolla. Tämän jälkeen hän kilpaili vuoden 2013 Euroopan mestaruuskilpailuissa Wienissä. Hän voitti team-kilpailun hopeaa yhdessä Viktoriia Mazurin ja Alina Maksymenkon kanssa. Rizatdinova voitti hopeaa nauhafinaalissa. Vuoden 2013 kesäuniversiadeissa Kazanissa hän voitti pronssia neliottelussa. Hän kilpaili vuoden 2013 World Gameseissa Calissa voittaen kultaa vanteella sekä hopeaa pallolla ja keiloilla. Rizatdinova osallistui vuoden 2013 maailmanmestaruuskilpailuihin Ukrainan Kiovassa voittaen neliottelun hopeaa. Hän pääsi kaikilla välineillä välinekohtaisiin finaaleihin. Hän voitti kultaa vanteella, hopeaa nauhalla ja hän sijoittui kuudenneksi pallolla ja neljänneksi keiloilla. Rizatdinova kilpaili vuoden 2013 Aeon Cupissa ("seurojen mestaruuskilpailuissa") Tokiossa edustaen Deriugina Schoolia yhdessä Viktoriia Mazurin sekä Eleonora Romanovan kanssa voittaen team-kisan hopeaa. Hän sijoittui neliottelussa neljänneksi.

2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rizatdinova aloitti kautensa LA Lights-kilpailulla voittaen neliottelun hopeaa. Hän sijoittui viidenneksi vuoden 2014 Thiaisin Grand Prixissä, ja hän voitti välinefinaaleissa hopeaa pallolla, pronssia keiloilla ja vanteella ja kultaa nauhalla. Rizatdinova voitti neliottelun hopeaa Debrecenin maailmancupissa. Välinefinaaleissa hän voitti pallolla kultaa, hopeaa keiloilla ja hän sijoittui neljänneksi nauhalla ja kuudenneksi vanteella. Hän sijoittui Stuttgartin maailmancupissa neliottelun viidenneksi. Välinefinaaleissa hän voitti pronssia pallolla ja hän sijoittui neljänneksi vanteella, seitsemänneksi keiloilla ja kahdeksanneksi nauhalla. Hänen seuraava kilpailunsa oli Pesaron maailmancup, jossa hän voitti neliottelun hopeaa. Välinefinaaleissa hän voitti pronssia vanteella ja nauhalla. Rizatdinova voitti neliottelun pronssia Corbeil-Essonnes-kilpailussa. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti kultaa vanteella ja pallolla ja pronssia nauhalla. Hän osallistui vuoden 2014 Euroopan mestaruuskilpailuihin voittaen neliottelun pronssia. Rizatdinova kilpaili vuoden 2014 maailmanmestaruuskilpailuissa Izmirissä edustaen Ukrainaa yhdessä Viktoriia Mazurin ja Eleonora Romanovan kanssa. He voittivat team-kilpailun pronssia. Neliottelussa Rizatdinova sijoittui kolmanneksi. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti kaksi pronssimitalia keiloilla ja nauhalla. Hän kilpaili vuoden 2014 Aeon Cupissa edustaen Deriugina Schoolia yhdessä Eleonora Romanovan ja Mariia Mulykin kanssa voittaen team-kisan pronssia. Rizatdinova sijoittui neliottelussa neljänneksi.

2015[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rizatdinovan ensimmäinen kilpailu vuonna 2015 oli LA Lights. Hän voitti neliottelun kultaa. Hän kilpaili 2015 Valentine Cupissa voittaen neliottelun kultaa sekä kultaa kaikilla välineillä finaalissa. Tämän jälkeen hän voitti neliottelun hopeaa Trophy de Barcelonassa. Rizatdinova voitti neliottelun kultaa Thiaisin Grand Prixissä. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti vanteella, keiloilla ja nauhalla kultaa sekä hopeaa pallolla. Hän sijoittui neljänneksi neliottelussa Pesaron maailmancupissa, ja hän voitti hopeaa nauhafinaalissa, pronssia keilafinaalissa ja sijoittui neljänneksi pallolla ja vanteella. Rizatdinova kilpaili yhdessä Viktoriia Mazurin ja Eleonora Romanovan kanssa vuoden 2015 Euroopan mestaruuskilpailuissa, ja Ukraina voitti team-kilpailun pronssia. Hän voitti välinekohtaisissa finaaleissa hopeaa keiloilla. Hän sijoittui viidenneksi vanteella, neljänneksi pallolla ja seitsemänneksi nauhalla. Rizatdinova kilpaili Holonin Grand Prixissä sijoittuen neliottelun neljänneksi. Hän voitti kultaa nauhalla, hopeaa keiloilla ja hän sijoittui seitsemänneksi pallolla. Hän osallistui vuoden 2015 European Gameseihin, sijoittuen neljänneksi neliottelussa. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti hopeaa pallolla ja keiloilla ja hän sijoittui kuudenneksi vanteella ja viidenneksi nauhalla. Hänen seuraava kilpailunsa oli vuoden 2015 kesäuniversiadit Etelä-Korean Gwangjussa, ja hän voitti hopeaa neliottelussa. Välinefinaaleissa hän voitti kultaa keiloilla, hopeaa pallolla, pronssia nauhalla ja hän sijoittui neljänneksi vanteella. Rizatdinovan seuraava kilpailu oli Budapestin maailmancup, ja hän sijoittui viidenneksi neliottelussa. Hän kilpaili välinekohtaisissa finaaleissa sijoittuen neljänneksi pallolla ja vanteella, toiseksi keiloilla ja ensimmäiseksi nauhalla. Hänen seuraavassa kilpailussaan Sofian maailmancupissa hän voitti pronssia neliottelussa. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti pronssia kaikilla välineillä. Rizatdinova kilpaili vuoden 2015 maailmanmestaruuskilpailuissa Saksan Stuttgartissa yhdessä Viktoriia Mazurin ja Eleonora Romanovan kanssa, ja Ukraina voitti team-kisan pronssia. Hän sijoittui neliottelussa viidenneksi, ja lunasti paikan vuoden 2016 Rion kesäolympialaisiin. Rizatdinova pääsi kaikilla välineillä välinekohtaisiin finaaleihin, voittaen pronssia vanteella, keiloilla ja nauhalla ja sijoittuen neljänneksi pallolla. Rizatdinova Rizatdinova, Viktoriia Mazur sekä Olena Diachenko edustivat Deriugina Schoolia vuoden 2015 Aeon Cupissa Tokiossa, Japanissa, voittaen hopeaa. Rizatdinova sijoittui neliottelussa toiseksi.

2016[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän aloitti kautensa LA Lights-kilpailussa, voittaen neliottelun kultaa. Tämän jälkeen hän voitti myös neliottelun kultaa Tarton maailmancupissa. Rizatdinova kilpaili Espoon maailmancupissa, voittaen pronssia neliottelussa. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti vanteella ja nauhalla kultaa, hopeaa keiloilla ja pronssia pallolla. Hän osallistui Lissabonin maailmancuppiin voittaen hopeaa neliottelussa. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti kultaa keiloilla ja nauhalla, hopeaa vanteella ja hän sijoittui yhdeksänneksi pallolla. Rizatdinova kilpaili vuoden 2016 Thiaisin Grand Prixissä, sijoittuen neliottelussa neljänneksi. Hän pääsi kolmella välineellä välinefinaaleihin; pallolla, keiloilla ja nauhalla. Pallolla hän sijoittui kuudenneksi, keiloilla toiseksi ja nauhalla kolmanneksi. Rizatdinova kilpaili Pesaron maailmancupissa voittaen pronssia neliottelussa. Välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti pallolla ja nauhalla kultaa, hopeaa vanteella ja hän sijoittui yhdeksänneksi keiloilla pudotettuaan keilansa masteryssa ja tanssiaskelsarjassa. Hän voitti kultaa sekä neliottelussa että kaikilla välineillä välinekohtaisissa finaaleissa Corbeil-Essonnes-kilpailussa. Tämän jälkeen hän kilpaili Sofian maailmancupissa, ja välinekohtaisissa finaaleissa hän voitti kultaa vanteella, hopeaa pallolla ja keiloilla ja hänen sijoituksensa oli neljäs nauhalla. Hän voitti hopeaa neliottelussa Guadalajaran maailmancupissa. Hän voitti pallofinaalissa hopeaa ja pronssia vanteella ja keiloilla. Nauhalla hän sijoittui viidenneksi. Rizatdinova kilpaili vuoden 2016 Euroopan mestaruuskilpailuissa Holonissa. Hän voitti neliottelussa pronssia. Tämän jälkeen hän kilpaili Berliinin maailmancupissa sijoittuen neliottelun viidenneksi. Välinefinaaleissa hän voitti kultaa vanteella ja keiloilla. Hopeaa hän voitti nauhalla. Rizatdinova kilpaili vuoden 2016 kesäolympialaisissa Rio de Janeirossa. Hän voitti kokonaiskilpailussa pronssia pistein 73,583. Hän osallistui vuoden 2016 Aeon Cupiin voittaen team-kilpailun pronssia Ukrainalle. Rizatdinova sijoittui neliottelussa toiselle sijalle.

2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rizatdinovan oli tarkoitus kilpailla vuoden 2017 Deriugina Cupissa, mutta hän vetäytyi kilpailusta vannesuorituksen jälkeen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]