Hammassuoja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jääkiekkopelaajien keskuudessa hammassuojan pureskelu on yleinen tapa.[1]

Hammassuoja on U:n mallinen muovikappale, joka estää hampaita kolahtamasta yhteen ja täten suojaa hammasvaurioiden syntymistä. Urheilussa hammassuojia käytetään suojaamaan hampaita kontaktilajeissa. Suoja muotoillaan käyttäjälleen sopivaksi. Hammassuojan tulisi pysyä paikoillaan myös suun ollessa auki.[2]

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hammassuoja muotoillaan aina yksilöllisesti.[2] Kaupasta ostettavia muovisia hammassuojia muotoillaan asettamalla ne hetkeksi kuumaan veteen, jonka jälkeen ne asetetaan ylähampaisiin. Suoja muotoutuu istuvaksi imemällä ilma suojan ja hampaiden välistä pois ja painelemalla kielellä suoja tiukasti kiinni ikeniä vasten. Muotoilun voi tarpeen tullen toistaa lämmittämällä hammassuoja uudelleen.lähde?

Hampaista otettavan muotin avulla tehty hammassuoja on huomattavasti kalliimpi kuin kaupasta ostettu. Uniikit hammassuojat ovat käyttäjäystävällisempiä ja suojaavat edestä tulleita iskuja paremmin. Hampaiden muotin pohjalta tehtyä suojaa suositellaan aikuisille käyttäjille, joiden hampaisto ei enää kehity.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Miksi MM-pelaajat roikottavat hammassuojia poskellaan? Leijonien legenda kertoo oudosta tavasta Ilta-Sanomat. 19.5.2016. Viitattu 1.10.2017.
  2. a b Hammasuojat www.dentafit.fi. Viitattu 1.10.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.