Hammarkullen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kerrostaloja Hammarkullenissa.

Hammarkullen on yksi Göteborgin kaupunginosista Ruotsissa. Valtaosa eli 83,2 prosenttia Hammarkullenin 7913:sta asukkaasta oli vuonna 2011 ulkomaalaistaustaisia (syntynyt ulkomailla tai molemmat vanhemmat syntyneet ulkomailla).[1] Hammarkullenin kerrostalokanta on Ruotsissa 1960-luvulla aloitetun miljoonaohjelman peruja, jolla oli tarkoitus lievittää akuuttia asuntopulaa rakennuttamalla vähintään miljoona uutta asuntoa kymmenen vuoden aikana eri puolille Ruotsia. Valtavien rakennusmassojen ja yksityiskohdista karsitun sarjatuotannon johdosta alueen yleisilme on betoninen ja karu.

Alueen väestönmuodostuksesta johtuen siellä asuu 84:ää eri kansallisuutta ja siellä puhutaan 115:sta eri kieltä.lähde? Tilastojen mukaan suurin ryhmä on irakilaiset 18 prosentin osuudella, Euroopan ulkopuolelta tulleiden osuus on yhteensä neljännes kaupunginosan asukkaista.lähde? Asukkaista 32 prosenttia elää täysin toimeentulotukien varassa.lähde? Kolmanneksella perheistä on vähintään kolme lasta.

Ruotsin keskusrikospoliisin lokakuussa 2014 julkaistun raportin mukaan Hammarkullen on yksi Ruotsin 55 alueesta, jonka paikalliset rikolliset ovat ottaneet hallintaansa ja alueilla tapahtuu avoimia välienselvittelyitä, huumekauppaa ja kiristystä. Paikallisia asukkaita ei saada uhkausten vuoksi mukaan oikeuslaitoksen toimintaan eikä poliisi voi toimia hyökkäysten vuoksi.[2]

Hammarkullenissa on tori, kirjasto ja uimahalli. Hammarkulleniin liikennöivät raitiolinjat 4, 8 ja 9. Hammarkullenissa on toinen Göteborgin kahdesta maan alla sijaitsevasta raitiovaunupysäkistä, toinen on Frölunda torgilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Befolkning/Svensk och utländsk bakgrund 2011 Göteborgs stad. Viitattu 26.1.2013. (ruotsiksi)
  2. En nationell översikt av kriminella nätverk med stor påverkan i lokalsamhället, Rikskriminalpolisen, Underrättelsesektionen, Oktober 2014[1]
Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hammarkullen.