Hale & Pace

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hale & Pace – Hauskat pojat on brittiläinen tv-komediasarja, jossa esiintyvät Gareth Hale ja Norman Pace.

Gareth Halesta ja Norman Pacesta tuli tunnettu koomikkopari 1980-luvun puolivälissä. Esiinnyttyään mm. BBC1:n ja C4:n Pushing Up Daisies -sarjoissa LWT-kanava myönsi heille oman erikoislähetyksen vuonna 1986. Meni kuitenkin pari vuotta ennen kuin varsinainen sarja (Hale & Pace, 1988) syntyi

Sarja tunnetaan Suomessa nimellä Hauskat pojat, myöhemmin Hale & Pace – Hauskat pojat.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gareth Hale (isompi ja viiksekäs) ja Norman Pace (pienempi) tapasivat opiskeluaikoina Elthamissa, Lontoossa 1971. He jakoivat saman huoneen ja huomasivat nopeasti omaavansa samantapaisen huumorin. He alkoivat esiintyä musikaalisessa komediaryhmä Daffyssä. Vuoteen 1976 mennessä he olivat muodostaneet komediaduon ja vierailivat klubeissa ja pubeissa esittämässä sketsejään.

Hale & Pace -sarja nähtiin ensimmäisen kerran televisiossa vuonna 1988. Sarjaa tehtiin kymmenen kautta. Sarjan muistetuimpia sketsejä ovat mm. lasten televisio-ohjelman juontajat Billy ja Johnny sekä The Two Rons, joka tunnetaan myös nimellä The Management. Osa sketseistä aiheutti keskustelua, esimerkkinä mainittakoon kohtaus, jossa esitellään mikrossa paistettu kissa.

1990-luvun puolivälissä kaksikko esiintyi vakavassa roolissa Reginald Hillin luoman etsiväparin Dalziel ja Pascoe televisiofilmatisoinnissa. A Pinch Of Snuff (ITV, 1994) kesti vain kolme jaksoa. Hillin luoma etsiväpari voitti itselleen yleisön suosion vasta vuonna 1996, kun BBC1 toi sen uudestaan esille nimellä Dalziel and Pascoe (Yorkshiren etsivät), tällä kertaa päänäyttelijöinään Warren Clarke ja Colin Buchanan.

Vuonna 1997 ITV aloitti sarjan April Fool's Day, jossa kummatkin näyttelijät esiintyivät. Sarja oli draama/komedia, jossa kaksi luotaantyöntävää naapuria yritti ylittää toisensa tekemällä käytännön piloja. Sarja oli lyhytikäinen. Hale ja Pace pitivät syynä huonoa lähetysaikaa ja syyttivät tästä ITV:tä. Tämä erimielisyys johti siihen, että kumppanit vaihtoivat BBC:n puolelle.

BBC:llä heidän ensimmäinen työnsä oli ei-komedia Jobs For The Boys (1997). Kyseinen kolmiosainen sarja käsitteli työttömyyden haasteita. Tätä seurasi surkean kritiikin saanut eri ohjelmalajeja (mm. varietee, komedia, tietovisa) yhdistelevä sekasotku h&p@bbc (1999).

Edellä mainittujen sarjojen lisäksi Hale ja Pace ovat tehneet myös erikoislähetyksiä, kuten Hale and Pace Down Under (1996, konserttikierros Australiassa) sekä "The Stonk", hyväntekeväisyyskappale Comic Reliefin hyväksi, julkaistiin vuonna 1991.

Hale and Pace -sarjaa on tehty kymmenen tuotantokautta 1988–1998.

Dvd[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen kausi julkaistiin dvd:lle (ilmeisesti ensimmäisenä) Suomessa maaliskuussa 2007.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]