Haamumorsian

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Haamumorsian
Over Her Dead Body
Ohjaaja Jeff Lowell
Käsikirjoittaja Jeff Lowell
Tuottaja
Säveltäjä David Kitay
Kuvaaja John Bailey
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Gold Circle Films
New Line Cinema
Levittäjä New Line Cinema
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 1. helmikuuta 2008
Kesto 95 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti $10 000 000
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Haamumorsian (engl. Over Her Dead Body) on romanttinen komedia, jonka pääosissa nähdään Eva Longoria, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs, Lindsay Sloane, Colin Fickes ja Stephen Root. Elokuvan ohjasi ja käsikirjoitti Jeff Lowell.

Elokuvassa Kate (Eva Longoria) kuolee hääpäivänään. Sulhanen (Rudd) aloittaa suhteen meedio Ashleyn (Bell) kanssa, mutta hänen morsiamensa päättää palata haudan takaa lopettamaan suhteen alkuunsa.

Kate ja Henry ovat menossa naimisiin, mutta hääpäivänä jääveistosenkeli tippuu Katen päälle, ja hän kuolee. Vuosi myöhemmin Henry suostuu menemään tapaamaan näkijä Ashleyta sisarensa Chloen käskystä. Chloe antaa Ashleylle Katen päiväkirjan, jotta tämä tietäisi sanoa naisesta jotain Henrylle. Skeptisyydestään huolimatta Henry vaikuttuu Ashleyn kyvyistä. Hän vaikuttuu Ashleysta enemmänkin, sillä he kaksi rakastuvat.

Toisaalla Kate on palannut takaisin maan päälle, mutta hän ei ole varma, mitä hänen tulisi tehdä. Hän törmää veistäjään, jonka kanssa riiteli ennen kuolemaansa. Mies kertoo hänelle, että heidän tulisi selvittää kesken jääneet asiansa. Kate alkaa uskoa, että hänen tehtävänsä on suojella Henryä. Myöhemmin Kate, jonka vain Ashley näkee, vainoaa Ashleyta ja yrittää pakottaa naisen lopettamaan suhteensa Henryyn. Ashley sinnittelee yhä suhteessa Henryn kanssa, mutta sitten Henry löytää Katen päiväkirjat Ashleyn hallusta ja jättää Ashleyn.

Kate tapaa taas veistäjähaamun. Puhuttuaan miehen kanssa Kate oivaltaa, että haluaa sittenkin Henryn vain olevan onnellinen. Elokuva loppuu siihen, kun Henry ja Ashley menevät naimisiin ja kun Kate menee takaisin huoneeseen, jossa hän alun perin tapasi mysteerisen enkelinaisen, joka ei päästänyt häntä taivaaseen.

Lisäksi tarinassa on sivujuoni Ashleyn apulaisesta Danista (Biggs), joka on vuosien ajan antanut Ashleyn kuvitella, että hän on homo, jotta tämä voisi olla läheinen hänen kanssaan ilman varauksia. Ashley järkyttyy Danin paljastaessa valehdelleensa hänelle. Siispä Ashleyn ja Henryn erottua nainen päättää antaa Danille mahdollisuuden ja lähteä tämän kanssa Las Vegasiin. Sillä välin Kate tajuaa, että Henry tarvitsee Ashleyta, ja käyttäen papukaijaa puolestapuhujanaan johdattaa Henryn lentokentälle pysäyttämään Ashleyn. Dan on pettynyt Ashleyn valinnasta, mutta hän onnistuu kuitenkin luomaan jonkinlaisen suhteen Chloeen Henryn ja Ashleyn häissä.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Eva Longoria  Kate Spencer  
 Paul Rudd  Henry Mills  
 Lake Bell  Ashley Clark  
 Jason Biggs  Dan Sianidis  
 Lindsay Sloane  Chloe Mills  
 Stephen Root  Jääveistäjä  
 Colin Fickes  Don  
 Ali Hillis  Alexa  

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]