Haagin keskusrautatieasema

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Den Haag Centraal
Kuva asemalta
Perustiedot
Lyhenne  Gvc
Sijainti 
Kunta  Haag
Avattu  1975
Liikenne
Kaukoliikenne  kyllä
Paikallisjunat  kyllä
Vaihtoyhteydet  raitiovaunut, metro, bussi
Asemarakennus
Tyyppi  terminaaliasema
Valmistunut  1975
Lipunmyynti  kyllä
Ratapiha
Raiteisto  12 laituriraidetta

Haagin keskusasema (holl. Den Haag Centraal) on Alankomaiden Haagissa sijaitseva maan suurin rautatieasema. Asemalla on 12 raidetta ja se on valmistunut vuonna 1975.

Nykyisen aseman paikalla oli vanhempi rautatieasema vuodesta 1843 1970-luvulle asti, jolloin Nederlandse Spoorwegen, maan rautatieyhtiö, päätti rakentaa uuden aseman vanhan tilalle. Hollands Spoorin asema vaikutti parhaimmalta sijainnilta sille, koska se oli Amsterdamin ja Rotterdamin välisen pääradan varrella. Haagin kaupunki kuitenkin vaati aseman sijoitettavan Staatsspoor-aseman vierustalle. Nykyinen asema rakennettiin viimeksi mainitulle paikalle ja vanha asemarakennus purettiin.

Asema toimii Haagiin saapuvien ja lähtevien junien pääte- ja lähtöasemana. Muut Intercity- sekä kansainväliset junat käyttävät Hollands Spoorin asemaa. Nykyään Haag on Alankomaiden ainoa kaupunki, jossa on kaksi suurta rautatieasemaa.

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.