HMS Keelhaul

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

HMS Keelhaul on vuonna 2013 perustettu suomalainen heavy metal -yhtye Oulun Haukiputaalta. Se koostuu jäsenistä Tomi Kurtti (laulu), Markus "Maake" Lukkarila (kitara), Tuomas "Ponkko" Puhakka (kitara), Janne "Faabio" Korpi (basso) ja Kimmo Korva (rummut). Yhtye on tunnettu merihenkisestä teemastaan pukeutumisessa ja joissain yhtyeen kappaleissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aluksi vuonna 2013 Maake, Ponkko ja Faabio harjoittelivat Maaken autotallissa ilman vokalistia ja rumpalia ja pian he pyysivät Tomia liittymään yhtyeeseen, koska kaikki jäsenet tunsivat tämän jo entuudestaan.

He harjoittelivat ja soittivat cover-kappaleita mm. Bullet For My Valentinelta ja Avenged Sevenfoldilta, sekä Maaken tekemiä kappaleita ja yrittivät löytää rumpalia tuloksetta, kunnes he keksivät pyytää ystäväänsä Kimmoa liittymään yhtyeeseen ja HMS Keelhaulin kokoonpano oli valmis.

Esiintyessään paikallisissa pubeissa ja ravintoloissa, he saivat paikallista suosiota kohtalaisesti ja päättivät aloittaa EP:n äänittämisen. EP - Catch You When You Fall (In Love) julkaistiin syksyllä 2015 ja myi hyvin paikallisesti, muttei saavuttanut suurempaa huomiota. Tämän jälkeen yhtye päätti aloittaa täyspitkän albumin äänitykset, koska omaa varteenotettavaa materiaalia oli kirjoitettu jo riittävästi.

"Anchord"-albumi julkaistiin 9. joulukuuta 2016 Inverse Recordsin kautta. Albumi on saanut enimmäkseen hyviä arvosteluja.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]