HLTV

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
HLTV
Verkkosivusto www.hltv.org
Kielet englanti
Luonut Per "Nomad" Lambæk
Avattu 2004
Nykyinen tila aktiivinen

HLTV (verkkosivuna HLTV.org) on tanskalainen Counter-Strike-pelisarjan kilpapelaamiseen keskittyvä uutis- ja foorumiverkkosivu. Se sisältää uutisten ja foorumien lisäksi myös turnausten tietoja ja niihin liittyvän kuvagallerian, otteluiden tulos- ja tilastotiedot ja otteluiden vedonlyönnin. HLTV.org on saanut nimensä Valven kehittämästä tietokoneohjelmasta, Half-Life TV:stä.

Half-Life TV[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HLTV (tietokoneohjelmana Half-Life TV) on Valven vuonna 2001 luoma tietokoneohjelma, jonka avulla TV-tuettujen GoldSrc-pelimoottorilla toimivien pelipalvelinten sisäistä pelaamista voi seurata "bird's-eye view" -menetelmällä reaaliaikaisesti, viiveellä tai uusintana (demona). Lisäksi se myös mahdollistaa rajattoman katsojamäärän suorissa otteluissa. TV:llä on oma IP-osoitteensa, jonka avulla pelipalvelimelle liitytään katsojaksi. HLTV-tuettuja pelejä ovat Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Condition Zero ja Day of Defeat.

Half-Life TV:stä kehitettiin vuonna 2010 uudempi versio, Source-moottorilla toimiva SourceTV. Se toimii TV-tuetuissa Source-moottorilla toimivissa peleissä kuten Counter-Strike: Sourcessa ja Counter-Strike: Global Offensivessa.

HLTV TOP 20[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HLTV julkistaa joka vuoden alussa viime vuonna menestyneimmät Counter-Strike: Global Offensive -pelaajat HLTV TOP 20 -listallaan. Konsepti alkoi vuonna 2013 ja on jatkunut siitä asti päättymättä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]