HH Kuriiri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
HH-Kuriiri Oy
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 1994
Toimitusjohtaja Hannu Hakko 1994 – 2013
Jukka Jyrkinen 2013 –
Kotipaikka Lappeenranta, Suomi
Toimiala Venäjälle suuntautuva kuriiripostipalvelu ja henkilöliikenne.
Kotisivu https://www.hh-kuriiri.fi/
Huomioitavaa Y-tunnus 0982975-5

HH-Kuriiri Oy perustettiin Lappeenrantaan hoitamaan yritysten kuriiri- ja postipalveluita Venäjälle. Toiminta on 2010-luvulla laajentunut harjoittamaan henkilöliikennettä Viipuriin ja Pietariin ja tilausajoja Venäjälle.

HH Kuriirin perustaminen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannu Hakko perusti HH-Kuriiri Oy:n vuonna 1990 saadessaan henkilölinjaliikenneluvan pikkubussille reitillä Lappeenranta – Leningrad – Lappeenranta. Reitillä kuljetettiin henkilöiden lisäksi myös kuriiripostia. Suomalaiset yritykset halusivat saada asiakirjansa ja postinsa nopeasti ja luotettavasti Venäjälle. HH-Kuriiri Oy oli Suomessa ensimmäinen Venäjän kuriiripostipalveluja tuottanut yritys.

HH Kuriirin toiminta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuriirikuljetukset ajavat säännöllisesti pikkubussilla Lappeenranta-Nuijamaa-Pietari reitillä ja postin ja lehtien mukana on kulkenut myös matkustajia. Matka-aika on 3-3,5 tuntia yhteen suuntaan.[1].

HH Kuriiri kehitti toimintaa ja jo 2016 yrityksellä oli neljä venäläistä työntekijää Pietarissa. Omaa matka-aikaa saatiin lyhennettyä ajamalla pikkubussi Viipuriin, josta venäläinen HH-Kuriirin kuljettaja vei matkustajat ja postin Pietariin. Pietarissa kuljettajat jakavat suomalaisen kuriirin Viipuriin tuomat asiakirjat, sanomalehdet, kirjeet ja matkustajat.

Koronakeväänä 2020 Suomen ja Venäjän maa- ja ilmarajojen sulkeuduttua Suomen ja Venäjän puolelle puolelle mottiin useita henkilöitä ja henkilöryhmiä. Suomen Pietarin pääkonsulaatti ja Venäjän Suomen suurlähetystön kaupallinen osasto tarvitsivat suljetun rajan ylittävää matkustaja- ja postikuljetusta. HH Kuriirin toimitusjohtaja Jukka Jyrkinen oli jo useiden vuosien ajan hoitanut kuljetuksia luotettavasti. Saatuaan luvan hän otti ajotehtävän henkilökohtaisesti itselleen ja ajaa kolmesta viiteen kertaa viikossa Viipuriin. Maalis-heinäkuun aikana hän on kuljettanut yli 900 rajanylittäjää. Matkustajina ovat pääasiassa Venäjälle jääneet Suomen kansalaiset sekä Suomessa vakituisesti asuvia Venäjän kansalaisia. Myös eri maiden diplomaatteja ja mm. KHL-liigassa pelanneita suomalais-kanadalaisia jääkiekkoilijoita sekä EU -maiden ja usean eri maailman maan kansalaisia on ollut Jyrkisen bussissa.

Saimaa Express Oy

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saimaa Express Oy on Etelä-Karjalan alueella toimiva linja-autoyritys, joka ajaa tilausajoja Pietariin, Karjalan kannakselle, muualle Suomeen, Baltiaan sekä Pohjoismaihin. Saimaa Express Oy omistaa HH-Kuriiri Oy:n.

Itämatkat Oy

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2016 HH-Kuriiri Oy osti Itämatkat Oy:n matkatoimiston.[2] Se tarjoaa viisumi- ja matkapalvelutoimintaa[3].