Höyryolut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saksalainen höyryolut

Höyryolut tai kalifornialainen höyryolut voidaan määritellä oluttyypiksi, jossa olut on valmistettu pohjahiivalla käyttämällä niitä pintahiivoille tyypillisissä korkeammissa lämpötiloissa. Käsitteellä on kaksi toisistaan poikkeavaa, mutta läheistä merkitystä:

  • historiallisesti höyryolut - steam beer - tarkoittaa Yhdysvaltojen länsirannikolla 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun puoliväliin asti valmistettua halpaa ja heikkolaatuista olutta, jota tehtiin panemalla olutta pohjahiivalla (lager) käyttämättä normaalisti siinä käytettävää jäähdytystä. Jäähdytys puuttui koska jäätä tai kylmää vettä ei ollut saatavilla.
  • nykyaikainen höyryolut, joka tunnetaan nimellä California common, tyyli jolle Anchor Brewing Company on rekisteröinyt tavaramerkin Steam beer vuonna 1981.

Anchor Steam beerin lisäksi kaupallisia California common -oluita ovat mm. Southampton West Coast Steam Beer, Old Dominion Victory Amber ja Flying Dog Old Scratch Amber Lager.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.