Höyryolut

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Saksalainen höyryolut

Höyryolut tai kalifornialainen höyryolut voidaan määritellä oluttyypiksi, jossa olut on valmistettu pohjahiivalla käyttämällä niitä pintahiivoille tyypillisissä korkeammissa lämpötiloissa. Käsitteellä on kaksi toisistaan poikkeavaa, mutta läheistä merkitystä:

  • historiallisesti höyryolut - steam beer - tarkoittaa Yhdysvaltojen länsirannikolla 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun puoliväliin asti valmistettua halpaa ja heikkolaatuista olutta, jota tehtiin panemalla olutta pohjahiivalla (lager) käyttämättä normaalisti siinä käytettävää jäähdytystä. Jäähdytys puuttui koska jäätä tai kylmää vettä ei ollut saatavilla.
  • nykyaikainen höyryolut, joka tunnetaan nimellä California common, tyyli jolle Anchor Brewing Company on rekisteröinyt tavaramerkin Steam beer vuonna 1981.

Anchor Steam beerin lisäksi kaupallisia California common -oluita ovat mm. Southampton West Coast Steam Beer, Old Dominion Victory Amber ja Flying Dog Old Scratch Amber Lager.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.