Härdelli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Härdelli oli 1990-luvulla Radiomafian (nyk. YleX) ohjelma, jota juonsivat Pertti Salovaara sekä Kari Kaivola.[1] Ohjelmaa lähetettiin perjantai-iltaisin kello 19.00 alkaen.

Ohjelmassa soitettiin suurimmaksi osaksi sen ajan listoilla olevaa musiikkia kuten eurodancea, ja välissä oli Salovaaran ja Kaivolan humoristisia spiikkauksia.

Vuonna 2017 Kaivola perusti Kaippa FM -radioaseman, ja ilmoitti Härdelli-ohjelman tekevän paluun. Kaivola kertoi pyytäneensä Salovaaraa juontajaksi, mutta Salovaara kieltäytyi.[2] Ensimmäinen 2010-luvun Härdelli-ohjelma lähetettiin 6. lokakuuta 2017.[3] Ohjelmaa tehtiin 20 jaksoa, jotka juonsi DJ Tony. Viimeinen Kaippa FM -aseman jakso lähetettiin 16. helmikuuta 2018.

Ohjelmaa alettiin tehdä uudestaan tammikuussa 2020 nimellä Härdelli 2.0 ja sen juontajaksi palasi Pertti Salovaara.[4] Ohjelmaa voi kuunnella Härdellin internet-sivuilla.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radio-ohjelmasta julkaistiin kolme kokoelma-CD:tä, joista ainakin kaksi ensimmäistä myös c-kasetteina, jotka sisälsivät sen ajan hittilistoilla olevia musiikkikappaleita sekä sketsejä.

  • Härdelli Vol 1. (Julkaisija: Bluebird Music) (1995)
  • Härdelli Vol 2. (Julkaisija: Bluebird Music) (1996)
  • MM Härdelli Vol 3. (Julkaisija: K-Tel) (1997)

Vuosina 2017–2018 tehdyt jaksot julkaistiin ensiesitysten jälkeen MixCloud-palvelussa. Jaksot on koottu Härdelli-soittolistaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä radioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.