Gunnar Tallberg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa: Suomen vuosina 1809–1858 ja 1883–1914 käytössä ollut lippu. Suomi
Miesten kilpapurjehdus
Olympiarenkaat Olympialaiset
Pronssia Pronssia Tukholma 1912 8mR

Gunnar Tallberg (23. joulukuuta 1881 Helsinki27. elokuuta 1931 Helsinki) oli suomalainen liikkeenjohtaja, kilpapurjehtija ja olympiamitalisti. Hän edusti Nyländska Jaktklubbenia.

Tallberg kuului suomalaisen Lucky Girl -veneen miehistöön sen voittaessa 8mR-luokan olympiapronssia Tukholmasta 1912.

Purjehtijasukuun[1] syntyneen Tallbergin veli Bertil kuului myös Lucky Girl -veneen miehistöön Tukholmassa. Lisäksi Tallberg oli sukua ainakin Henrikille, Johanille ja Peterille. Kaikki edellä mainitut ovat kilpailleet purjehduksessa olympialaisissa.[2] Gunnar Tallberg siirtyi isänsä, kauppaneuvos Julius Tallbergin kuoltua Ab Julius Tallberg Oy:n toimitusjohtajaksi, missä toimessa hän johti pääliikettä ja Lauttasaarta sekä muita sivutoimintoja Bertil-veljen johtaessa kauppatoimintaa ja rauta- sekä rakennustarvikepuolta. Tallberg siirtyi heikentyneen terveydentilansa vuoksi syrjään toimitusjohtajan paikalta vuonna 1928. Hän kuoli kolme vuotta myöhemmin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kai Hoffman: Kauppaneuvos Bertil Tallberg (1883–1963). Suomen talouselämän vaikuttajat -verkkojulkaisu (maksullinen). 11.2.2011. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  2. http://www.sports-reference.com/olympics/athletes/ta/gunnar-tallberg-1.html
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.