Guillermo Stábile

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Guillermo Stábile
Guillermo Stábile
Maa: Argentiina Argentiina
Miesten jalkapallo
MM-kisat
Hopeaa Hopeaa 1930 Joukkuekilpailu

Guillermo Stábile (17. tammikuuta 1905 Buenos Aires, Argentiina27. joulukuuta 1966) oli argentiinalainen jalkapalloilija, pelipaikaltaan hyökkääjä. Peliuransa jälkeen hän oli myös valmentaja. Stábile oli urallaan kaksissa MM-kilpailuissa, vuoden 1930 kilpailussa pelaajana ja 1958 kilpailuissa valmentajana. Vuoden 1930 kisoissa hän teki kahdeksan maalia ja voitti maalikuninkuuden. Argentiina hävisi finaalissa Uruguaylle. Vuoden 1958 kisoissa Argentiinan menestys jäi vaatimattomaksi, sillä joukkue voitti ainoastaan Pohjois-Irlannin.

Peliura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stábile aloitti peliuransa vuonna 1920 Huracánissa ja pelasi joukkueessa kymmenen vuotta. Vuonna 1930 hän siirtyi italialaiseen Genoaan. Genoassa Stábile pelasi viisi vuotta ja teki 13 maalia 41 ottelussa. Vuonna 1935 hän siirtyi toiseen italialaisseuraan, Napoliin. Siellä Stábile pelasi kuitenkin vain vuoden verran, kun hän oli koko kauden aikana tehnyt vain kolme maalia. Uransa viimeiset kolme vuotta Stábile pelasi pariisilaisessa Red Starissa.

Argentiinan maajoukkueessa Stábile ei pelannut neljää ottelua enempää, ja kyseiset ottelut hän pelasi vuoden 1930 MM-kisoissa. Stábilen maalikeskiarvoksi maajoukkueessa jäi siten kaksi maalia ottelua kohden.

Valmennusura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stábile valmensi lähes täysin samoissa joukkueissa, missä hän pelasikin. Ainoana erona oli se, että hän ei valmentanut Napolissa vaan Racing Clubissa. Argentiinan maajoukkue saavutti Stábilen valmentamana kuusi Copa Américan voittoa.