Guido ja Maurizio De Angelis

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Guido De Angelis)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Guido ja Maurizio De Angelis esiintymässä vuonna 2016.

Guido ja Maurizio De Angelis, yhteinen taiteilijanimi Oliver Onions (s. 22. joulukuuta 1944 ja 22. helmikuuta 1947) ovat italialaisia muusikoita. Suurin osa heidän musiikistaan koostuu syntetisaattorimusiikista, pääosin synthpopista ja erilaisista ambient-tyylisistä sävellyksistä.

Kaksikko on säveltänyt ja esittänyt musiikin moniin italialaiselokuviin yhteisnimellä Oliver Onions. Tunnetuimmat elokuvamusiikit veljekset ovat tehneet Bud Spencer ja Terence Hill -elokuviin. Vaikka De Angelis -veljekset esittivätkin kappaleensa englannin kielellä, italialaisen aksentin vuoksi sanoja oli usein vaikea ymmärtäälähde?. He sävelsivät musiikkia ja lauluja 1980- ja 1990-luvulla lukuisiin eurooppalaisiin lastenohjelmiin.

Suomessa heidän tunnetuimpiin sävellyksiinsä kuuluu tv-sarjan Marseillen poika samanniminen tunnuslaulu, jonka suomenkieliset sanat kirjoitti Irina Milan. Sen ovat levyttäneet Cumulus vuonna 1977 ja vuonna 1991[1].

Veljekset saivat italialaisen Nastro d'Argento (hopeinen nauha) -elokuvapalkinnon Siitä vaan pojat! -elokuvan musiikista. He ovat myös olleet ehdolla kahden Razzie-palkinnon saajaksi, huonoimman ääniraidan ja huonoimman kappaleen sarjoissa. Molemmat ehdokkuudet tulivat elokuvasta Yor.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kappalehaku 'Marseillen poika', Fenno-musiikkiarkisto.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]