Grottaglie

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grottaglie
Grottaglie chiesa madre.JPG
Sijainti Taranton maakunnassa
Sijainti Taranton maakunnassa

Grottaglie

Koordinaatit: 40°32′N, 17°26′E

Valtio Italia
Alue Apulia
Maakunta Taranto

Grottaglie (Li Vurtàgghjie paikallisessa murretta, latinalaista Criptaliumia) on kunta Taranton maakunnassa Pugliassa Italiassa. Kunta, joka on yksi maakunnan väkirikk aimmista, tunnetaan perinteisestä taidekeramiikan ja viinitilojen tuotannosta.

Alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunki on Murge Hillin rinteessä. Se nousee alueelle, jossa on merkitystä gravine, jonka sivuilla monet luolat on kaivettu; itse asiassa keskus on kaivettu kokonaan tuppiin; Olen todistaja Fantian luolista (nyt kotona ulkoilmateatteri).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grottaglien nimi korostaa lohkojen läsnäoloa suurimmassa osassa sen aluetta. Grottaglie alkuperä on siirtokunnissa, jotka ovat tapahtuneet alueella vuodesta paleoliittisen ja erityisesti alalla Riggio ja Pezza Petrosa. Uskotaan joidenkin mukaan latinalaisen kirjallisuuden isänsä Quinto Ennion kotimaa.

Yhdeksännellä vuosisadalla johtaa juutalais karanneet Oria, ja joukossa selvinneitä suuren juutalaisyhteisön Oria liittyy ratkaisun ympärille rakennettu maalaistalo San Salvatore Fullonese Lama. Näkyvin historiallisia jäänteitä voidaan jäljittää keskiaikaan, kun syvässä raviinimetsät otti johdonmukaisuutta tapana elää luolissa. Kun barbaarit etenkin gootit ja Saracens, sivustot tuhosi kylien alueella ja myös sama Taranto, luolia majoitettu pakoilevien (960 jaa.) Seitsemästoista luvulla koki vaikeita vuosia Espanjan vallan huonosti siedettyjä. Yleisen poliittisen hämmennyksen ilmapiirissä ilmestyy nouseva ilmiö brigandasta ilmeisellä nimellä Ciro Annicchiarico ("Papa Griro" -mutaate). Nämä tapahtumat mukana ensimmäistä kaupunkialueiden laajentaminen "muurien ulkopuolella", kunnes yhdistymisen ajanjakson, josta tarina Grottaglie on yhteistä niiden kanssa useita samanlaisia ​​keskuksia Etelä-Italiassa.

Castello Episcopio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Episkopaalinen linna rakennettiin 1400-luvun lopulla, ja sitä laajennettiin ja rakennettiin uudelleen, jossa oli barokkityylinen julkisivu. Keski-torni, jossa on suorakaiteen muotoinen suunnitelma, nousee kolmessa kerroksessa.

Piispan linna sijaitsee lähellä näyttely Keramiikka, joka on vanhin osa kaupunkia, linna oli vuosisatojen symboli valtaa feodaalisen piispojen Taranto.

Kaakkoisosassa, jota käytetään vakinaisena, on nykyään tärkeä keraamimuseo, jonka sisällä on lukuisia perinteisiä keraamisia kotitalous- ja koriste-esineitä.

Saleissa linnan järjestetään vuosittain kaksi näyttelyä: NÄYTTELY keramiikasta (elo-syyskuu) ja NÄYTTELY Syntymä (joulu-tammikuu).

Museo on jaettu osastoihin, jotka ovat omistettu arkeologialle, perinteisille keramiikalle, nykyaikaisille keramiikalle, majolikoille ja lopulta lastentarhoille.

Gravina del Fullonese[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Länteen kaupungin Grottaglie, juurella Mount Felon, on rotkoon Fullonese, pitkä rotko lähes kilometri on 40 metriä syvä, rikas luolissa koverrettu kallioon vuodelta 200.

Gravinalle on tyypillistä Välimeren harvennukselle tyypillinen rikkaus

Chiesa di San Francesco Di Geronimo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakennettu vuonna 1832 ja nimettiin pyhän vuonna 1941, kirkko on omistettu San Francesco Di Geronimo grottagliese missä ovat jäänteitä pyhimys, se on ominaista julkisivun päättyen uurrettu pilastereita joonialaisine pääkaupungeissa. Koristella rakennusta kolmion muotoinen tympanum ja majolika kupoli kanssa motiivi losanghe. Sisustuksessa on kreikan risti, kolmella käytävällä, ja siinä on monia kuvatauluja. Pyhälle omistettu kappeli on pääalttarin vasemmalla puolella. Tästä seuraa sivuportaiden ansiosta sisäänpääsy pyhän taloon.

Chiesa Matrice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Se on rakennettu vuonna 1372 myöhään romanttiseen tyyliin. Alle pylväshalli, tunnettu siitä, että lovi monimutkainen acanthus lehtiä ja kahden kahdeksankulmainen saraketta, jotka tukeutuvat härkää tukevat kannattimet, se avaa sisäänkäynti on myös rikastettu sekoitus eläin- ja kasvi- motiiveja.

Käsityöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grottaglielle on ominaista keraaminen tuotanto.

Grottaglien keramiikan erityispiirteistä ovat mm. Lu capasone (suuri säiliö, jolla säilytetään ja ylläpidetään hyvää viiniä tai öljyä), lu srulu, eräänlainen keraaminen malja, jonka sisällä hän tapasi viiniä veteen ja hänen variantinsa lu srulu salailemaan, lu pumu (pumo), mukulakiven muotoisen esineen, joka seisoo parvekkeiden kulmissa.

Lisätietoja on osoitteessa: prolocogrottaglie.org