Grottaglie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grottaglie
Grottaglien sijainti Taranton maakunnassa
Grottaglien sijainti Taranton maakunnassa

Grottaglie

Koordinaatit: 40°32′N, 17°26′E

Valtio Italia
Alue Apulia
Maakunta Taranto
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kunta
 – Pormestari Ciro D'Alò
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 101 km²
Korkeus 130 m
Väkiluku (2017) 31 890
 – Väestötiheys 314,6 as./km²


Grottaglie on kunta Taranton maakunnassa Apuliassa Italiassa. Grottagglien asukasluku on 31 890 (2017).[1] Kunta tunnetaan taidekeramiikastaan ja viineistään.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grottaglien nimi tulee latinankielisestä nimestä Cryptae Aliae, joka tarkoittaa monta rotkoa. Alueella on asuttu jo paleoliittisellä kaudella. Roomalaisen Enniuksen uskotaan asuneen Grottaglien alueella.

Grottaglien ympäristössä on paljon kaivettuja luolia, jotka alueen asukkaat ovat kaivaneet todennäköisesti suojautuakseen saraseenien hyökkäyksiltä varhaiskeskiajalla. Luolia on hyödynnetty turvapaikkana myöhemminkin.

Nähtävyyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grottaglieen rakennettiin piispanlinna Castello Episcopio 1300-luvulla. Se on barokkityylinen linna Grottaglien vanhankaupungin kupeessa. Linnassa toimii nykyään museo.

Kaupungin pääkirkko on Chiesa Matrica vuodelta 1372. Kirkko edustaa romaanista tyyliä. Toinen kirkko, Chiesa di San Francesco Di Geronimo, on vuodelta 1832.

Grottagliessa on de Félice -suvun palatsi Palazzo de Félice, joka on rakennettu 1767, sekä useita muita komeita palatsirakennuksia eri aikakausilta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Grottaglie citypopulation.de. citypopulation.de. Viitattu 25.9.2018. (saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]