Greyhound Lines

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Greyhound Lines
Perustettu 1914
Kotipaikka Cincinnati, Ohio
Toimiala säännöllinen linja-autojen kaukoliikenne
linja-autojen tilausliikenne
muu posti-, jakelu- ja kuriiritoiminta
Henkilöstö 8 000
Emoyhtiö FirstGroup
Kotisivu greyhound.com/
Greyhound Linesin linja-auto.

Greyhound Lines on Pohjois-Amerikan suurin kaukoliikennelinja-autoyhtiö. Se kuljettaa yli 25 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Greyhound Lines toimii pääasiassa Yhdysvalloissa, mutta liikennöi myös Yhdysvaltojen ja Kanadan sekä Yhdysvaltojen ja Meksikon välillä. Aikataulunmukaisen matkustajaliikenteen lisäksi yhtiö tarjoaa myös tilausajoja ja pakettien kuljetusta. Yrityksellä on 8 000 työntekijää.

Greyhound Lines perustettiin vuonna 1914. Sen omistaa FirstGroup America, jonka taas omistaa brittiläinen FirstGroup.

Ruotsista tullut siirtolaismies Carl Eric Wickman alkoi vuonna 1914 kuljettaa seitsenpaikkaisella Hupmobile-autollaan kaivosmiehiä töihin ja takaisin Minnesotan Hibbingissä. Hän alkoi kasvattaa toimintaa ostamalla muita linjaliikenneyhtiöitä ensin lähiseudulta ja vähitellen ympäri Yhdysvaltoja. Vuonna 1935 Greyhound Corporationiksi nimetyllä yrityksellä oli jo 1 726 bussia ja sen reitistö kattoi 74 000 kilometriä. Linja-autoasemista tuli pienten maalaiskylien keskuksia, ja Greyhoundin sini-valko-punaisista busseista vinttikoiratunnuksineen tuli tuttu näky Yhdysvaltojen teillä.[1]

  1. "Greyhound Buses." St. James Encyclopedia of Popular Culture. Gale. 2000. Haettu 31.7.2016 palvelusta HighBeam Research (vaatii tilauksen): https://www.highbeam.com/doc/1G2-3409001051.html (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]