Great Baikal Trail

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Osa Great Baikal Trailin rakentamaa polkua Bolshie Kotyn läheisyydessä Baikalin rannalla

Great Baikal Trail (venäjäksi: Большая Байкальская Тропа [Bolšaja Baikalskaja Tropa]) on voittoa tavoittelematon järjestö, joka rakentaa polkua Baikaljärven ympärille Siperiassa, Venäjällä. Polun kokonaispituus tulee olemaan 1 800 kilometriä. Idea polun rakentamiseen syntyi jo 1970-luvulla, mutta vasta vuonna 2003 järjestö aloitti toimintansa kansainvälisten ja paikallisten vapaaehtoistyöntekijöiden avulla. Järjestön tavoitteena on kehittää alueen luontomatkailua kestävänä vaihtoehtona, alueen teollisen toiminnan sijasta.

Great Baikal Trail ei ole vielä valmistunut, mutta polun ensimmäiset osuudet ovat turvallisia käyttää. Projektin valmistuttua Great Baikal Trail yhdistää kolme kansallispuistoa ja kolme luonnonsuojelualuetta. Great Baikal Trail järjestää vuosittain jopa 25 vapaaehtoisleiriä, joissa kansainväliset vapaaehtoistyöntekijät työskentelevät yhdessä paikallisten vapaaehtoistyötekijöiden kanssa. Englanti ja venäjä ovat leirien viralliset kielet. Leireillä on myös mukana tulkkeja, jotka auttavat kommunikoinnissa kansainvälisten ja paikallisten vapaaehtoisten välillä.

Leirit järjestetään useimmiten Baikaljärven rannoilla, koskemattomassa luonnossa. Polun rakentamisen lisäksi GBT järjestää muita leirejä, muun muassa leirejä erityislapsille.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]