Grand Prix Racing Online

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grand Prix Racing Online
Julkaistu 2006
Lajityyppi selainpohjainen managerointipeli
Vaatimukset Internet, selain
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Grand Prix Racing Online (usein myös GPRO) on ilmainen verkkoselaimella toimiva Formula 1 -aiheinen managerointipeli, jossa pelaaja hallitsee omaa kilpatalliaan ja vaikuttaa sen toimintaan. Peli julkaistiin vuonna 2006. Pelaaja palkkaa kuljettajia ja teknisiä johtajia, säätää autoaan aika-ajoihin ja kilpailuihin, hallinnoi henkilökuntaa ja tiloja, neuvottelee sponsoreiden kanssa ja paljon muuta.

Tilin luomisen ja peliin hyväksynnän jälkeen pelaajan tehtävänä on managerin roolissa koota itselleen kilpailukykyinen talli, jonka muodostavat kuljettaja, auto, sponsorit ja muut resurssit. Resurssien hyödyntämisellä viisaasti on iso merkitys. Peli aloitetaan perusautolla pyrkimyksenä edetä voittojen kautta ylempiin sarjoihin ja Elite-ryhmän mestaruuteen. Ennen kisaa oma auto säädetään kahdeksan harjoituskierroksen aikana kuljettajan antaman palautteen ja kierrosaikojen perusteella. Kisataktiikassa tulee arvioida muun muassa rengasseokset, polttoainemäärät sekä riskit. Kisat käydään normaalisti tiistaisin ja perjantaisin klo 21:00 Suomen aikaa, kisatilanteen päivittyessä aina kierrosten jälkeen. Kisa esitetään graafisessa muodossa, mutta myös tekstiversio esimerkiksi kännyköitä varten on saatavilla.

Kausi kestää 17 kisaa, minkä jälkeen on yleensä parin viikon tauko. Managereilla on mahdollisuus perustaa maksimissaan kymmenen hengen tiimejä, jotka ovat tärkeässä roolissa kisataktiikasta ja muista asioista keskusteltaessa. Managerit voivat myös liittyä muihin tiimeihin.

Uusi manageri aloittaa uransa sattumanvaraisesta Rookie-ryhmästä, josta kauden päättyessä kolme parasta manageria nousee seuraavaksi ylemmälle sarjaportaalle eli Amateuriin. Kauden päättyessä myös muutamalla seuraavalla on mahdollisuudet nousta, koska lopulliset nousijat varmistuvat vasta silloin. Rookiesta voi nousta lopulta Pron ja Masterin kautta aina Elite-ryhmään asti. Kauden lopussa kaikista ryhmistä, lukuun ottamatta Rookieta, 15 huonointa putoaa yhden tason alemmas. Silloin myös kaikkien rookie-managerien tilit nollataan, jotta konkurssiin menneet saavat mahdollisuuden aloittaa alusta.

Jokaisessa ryhmässä on enintään 40 manageria ja pelin pisteytys noudattaa mallia: 10 - 8 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1.

  • Rookie (200 ryhmää)
  • Amateur (125 ryhmää)
  • Pro (25 ryhmää)
  • Master (5 ryhmää)
  • Elite (1 ryhmä)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]